BOEK: 100 jaar Regenboog - Koningin van het water

100 jaar Regenboog

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Regenboog wordt een uniek boekwerk samengesteld over een eeuw zeilen in deze zeilboot. Het boek beschrijft de bewogen geschiedenis van deze oudste nationale eenheidsklasse, aan de hand van uniek beeldmateriaal, verhalen en interviews. Niet eerder is zo veel materiaal en informatie samengekomen in één lijvig en rijk geïllustreerd boekwerk.

Gevat in ruim 550 pagina’s, wordt in woord en beeld de roemruchte geschiedenis van de Regenboog verteld. Dit prachtig gebonden boek is een lust om te lezen en een sieraad op de leestafel en in de boekenkast. Het is niet alleen een geschiedenisboek, maar ook eigentijds. Met respect voor het verleden en passie voor het heden, word je deelgenoot van een unieke boot waar een eeuw na de introductie veel mensen nog steeds plezier aan beleven.

Peter van der Meeren, sportjournalist en zeilspecialist van de Leeuwarder Courant, heeft voor het jubileumboek prachtige verhalen opgetekend. Nazaten van roemruchte Regenboog-zeilers en ook de ‘levende legendes’, vertellen de verhalen van weleer en nu. Over de beginjaren van het wedstrijdzeilen, de ontwikkeling van de klasse. Met prachtige anekdotes over kameraadschap, Fries-Hollandse rivaliteit en de nog immer groeiende vloot schepen. Peter van der Meeren (35 jaar ervaring; het zeilen gevolgd van Sneekweek, America’s Cup en Volvo Ocean Race tot Olympische Spelen) achterhaalde voor het jubileumboek tevens feiten en ‘nieuwsgierige’ zaken die tot voor kort onbekend waren.

De Regenboogklasse is springlevend, zeilhelden van toen en nu komen aan het woord. Hun liefde voor de Regenboog, hun successen, wat maakt deze klasse uniek? Dit boek is gemaakt door zeilers met liefde voor de Regenboog. Dat zie je, dat lees je, dat voel je. Een must have voor elke zeiler; over een wedstrijdschip dat de tand des tijds heeft doorstaan en met haar nog immer gracieuze verschijning nog altijd een lust is voor het oog.

Bestel nu alvast je eigen unieke exemplaar:

Ga naar: http://100jaarregenboog.nl/lustrumboek/

Titel: Koningin van het water

  • Omvang: +/- 600 pagina’s geheel full colour
  • Formaat: 240 x 340 mm
  • Uitvoering: Genaaid, gebrocheerd in harde band, voorzien van full colour stofomslag
  • Boekpresentatie: 21 januari 2017
  • Beschikbaar: Na boekpresentatie
  • Prijs: € 69,95

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: