Goofies Race maart: afnemende wind tekent uitslag

Goofies Race

Normaal is de wind erg bepalend voor de uitslag van een zeilwedstrijd. Tot zover niets nieuws. Afgelopen zaterdag 4 maart was het effect van de wisselingen in de wind op de uitslag wel extreem. Snelle boten, met goeie zeilers hadden al het goede van de wind en konden ongehinderd finishen. Minder fortuinlijke schippers of schippers met langzamere boten hadden echt geweldig pech.

Winterwedstrijd

Voor de finish viel de wind praktisch weg waardoor ze een tijdlang praktisch op de plaats bleven liggen en niet tegen de stroom konden inkomen. Daardoor leidde soms kleine verschillen tussen de boten uiteindelijk tot grote verschillen in aankomsttijd.

Goofies Race

De pechvogels moesten tandenknarsend toezien hoe de boot die een paar meter voor ze lag over de finish voer terwijl ze er zelf niet in slaagden om vooruit te komen, laat staan de finish te passeren. Daardoor werd er een ongekend beroep gedaan op hun frustratie tolerantie. Gelukkig trok de wind na enige tijd weer aan zodat alle deelnemers konden finishen.

Gelukkig konden de meeste zeilers het gebeurde tijdens de aftersails, toen het weer een “verhaal” was geworden wel weer relativeren. Hoewel?

Tussenstand
Met nog één wedstrijd te gaan tekenen in de meeste klassen de winnaars zich al af:

In ORC A en IRC A Heeft de Frans de Vries Lentsch de overwinning met de STORTEMELK al binnen. De concurrentie kan hem niet meer inhalen.

Ook in ORC en IRC B staan de winnaars al vast: voor ORC B Eric-Jan de Ridder met de VINDIO voor IRC B Johan Bol met de ABOEN.

Ongemeten A In deze klasse is het nog ongemeen spannend. Zowel Marc van Driel met de FAMOUS GULL 2 als Philip de Cort met de WALHALLA kunnen hier nog winnen. De uitslag van de laatste wedstrijd zal bepalend zijn

Ook in ongemeten B kunnen de twee zeilers die bovenin het tussenklassement staan, Leo van Haastrecht met de BOEBOE en Jan Jakob Muyls met de FARTHER BRUIN beiden nog winnen.

De uitslagen van de Goofies zeilwedstijden van maart 2017

In ORC A en IRC A was de uitslag de zelfde:
Winnaar werd Frans de Vries Lentsch uit Rotterdam met de STORTEMELK voor Marco de Bat uit Terneuzen met de BATELEUR en de gebroeders Joris uit Wijnegem (B) die met de GHOST derde werden

ORC B
In ORC B won Eric Jan de Ridder uit Oss met de VINDIO voor Johan Bol uit Kruiningen met de ABOEN en Kees de Ridder uit Kats die met de ALDEBARAN 5 derde werd

IRC B
In IRC B won Johan Bol uit Kruiningen met de ABOEN voor Bert Janssens uit Berlaar (B) met de PRINCE DE PETARQUE en Menno Vercouteren uit Kamperland die met de INTENSE derde werd.

Ongemeten A
De overwinning in ongemeten A was voor Niels Gijzel uit Kamperland met de BOATOX voor Mark van Driel uit Rhoon met de FAMOUSGULL 2 en Philip de Cort uit Hemiksem (B) die met de WALHALLA derde werd.

Ongemeten B
De overwinning ging hier naar Jan Jakob Muyls uit Meise (B) met de FARTHER BRUIN voor Marijn Slabbekoorn uit Rotterdam met de CASH en Marcel Minten uit Hever (B) die met de Windhapper derde werd.

De volgende Goofies zeilwedstrijd is in Colijnsplaat op zaterdag 1april 2017.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: