Inschrijvingen Almere Regatta zijn geopend

Amere Regatta

De inschrijving voor de Almere Regatta 2017 op 20 en 21 mei is geopend. Je kunt inschrijven voor up-down wedstrijden (4 wedstrijden per dag) in de ORC 1 t/m 4, ORC-Sportbotenklasse, J-109, J-80 Pulse 600 en Kwarttonners.

Wil je Langebaanwedstrijd varen kan dat in de SW-klasse en de X-Yachts Family Class.

Tijdens de Almere Regatta wordt er ook weer gestreden om de  X-Yachts Holland Cup.

Ook de Notice of Race staat online. Binnenkort komen daar ook de wedstrijdbepalingen en andere relevante documenten bij.

Eenheidsklassen: Kwarttonners
Evenals in 2016 maakt de Almere Regatta weer onderdeel uit van de Dutch Quater Ton Cup (DQTC) 2017. Van de website van de Kwarttonners haalden we de volgende informatie.

Onderstaande vijf evenementen tellen mee. De punten van maximaal drie evenementen tellen mee voor de eindstand van de DQTC 2017. De competitie wordt verzeild onder ORC handicap.

1.  Almere Regatta, 20 - 21 mei @ Muiderzand
2.  Flevoland Regatta (= ONK 1/4 Ton),
     16 - 18 juni @ Lelystad
3. Deltaweekend, 23 - 24 juni @ Colijnsplaat
4. Hollandsche Delta 1/4 Ton Regatta, 1 - 2 juli @ Willemstad
5. Pampus Regatta, 9 - 10 september @ Durgerdam

X-Yachts Familie-klasse
Op 20 & 21 mei wordt de zesde editie van de X-Yachts Holland Cup gehouden. Het is de derde keer in Marina Muiderzand in samenwerking met de Almere Regatta.
 
Wij nodigen alle X-Yachts eigenaren uit om dit weekend naar Marina Muiderzand te komen om te zeilen en natuurlijk voor de sociale activiteiten met de andere clubleden.

De gemeten X-Yachts (Sport-klasse) kunnen zich inschrijven bij de ORC-klassen. Voor de Familie-klasse, die zonder spinnaker varen, wordt een aparte baan uitgezet rondom bestaande boeien op het Markermeer. Vooraf word je uitgebreid op de hoogte gebracht van de baan die je gaat varen en de regels die er gelden. Dit geldt voor beide dagen. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen.

Ook voor zeilers met weinig of geen wedstrijdervaring is dit een leuk evenement en biedt het zeilen in de Familie-klasse de mogelijkheid om een idee te krijgen van wedstrijdzeilen zonder al te veel stress, want het gaat bovenal om het plezier dat je samen hebt.

Op zaterdag 20 mei is er na afloop een X-Yachts borrel en een gezamenlijk diner/feestje.

Probeer het een keer en je bent een bijzondere zeilervaring rijker en ontmoet andere clubleden.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: