De RS Zeilcompetitie is zeilen voor gemotiveerde beginners en ervaren rotten

RS Zeilcompetitie

Aquavitesse, een zeilschool in Bruinisse, is bezig een nieuwe toegankelijke competitie wedstrijdzeilen te ontwikkelen voor kinderen tot en met 16 jaar. De 1e wedstrijd wordt gezeild in Bruinisse en vindt plaats op 14 mei van 10:00 uur tot ongeveer 12:00 uur.

Deze competitie is uniek omdat je zelf geen boot meer aan hoeft te schaffen, de boot al op locatie ligt, de regels super simpel zijn, de wedstrijden twee uur duren in plaats van een hele dag of een weekend en omdat er een coach mee vaart om tijdens het zeilen tips te kunnen geven. Dit maakt het mogelijk voor alle kinderen om te gaan wedstrijdzeilen, dus ook voor kinderen waarvan de ouders niet kunnen zeilen.

De competitie
Wedstrijdzeilen is moeilijk, neemt veel tijd in beslag en is duur, dat hoor je ouders vaak zeggen als de kinderen vragen of ze het mogen proberen. Dat kan beter. Je sluit je aan bij een team van zes zeilers en je vaart in een tweemans RS Feva. De boten liggen op locatie. De regels worden simpel uitgelegd en er wordt gespeeld met een scheidsrechter die meteen ‘straffen’ uit deelt. Ook het punten systeem gaat zoals voetbal en hockey waar per wedstrijd als team punten verdient kunnen worden en er uiteindelijk een winnaar is! Een ochtend wedstrijdzeilen is superleuk, leerzaam en vooral spannend.

Benodigdheden
Wat moet je zelf nog aanschaffen: Een eigen wetsuit, schoentjes en een zwemvest. Meld je aan via een van de verenigingen op onze website of rechtstreeks via de email en doe mee!!

Wil jij meer weten over de RS Zeilcompetitie of meedoen, kijk dan snel op rszeilcompetitie.nl en meld je aan via een van de verenigingen.

De volgende organisaties hebben positief gereageerd op het plan; Sport Zeeland, Provincie Zeeland, het NPJ, Delta Combi, Watersportverbond regio Zeeland en diverse zeilscholen en verenigingen.

http://rszeilcompetitie.nl/

Auteur:

  • Adverteerder

Voor u geselecteerd: