VIDEO: Vier zeilers komen om tijdens storm in zware zee

Bavaria zeiljacht

Dinsdagmiddag, 18 april spoelde een 50 voet lange Bavaria aan op de pier van Rimini, Italië. Vier zeilers kwamen daarbij om het leven. Er stond 40 knopen wind toen het ongeval gebeurde.

De bemanning van de Italiaanse Bavaria 50 Cruiser verloor de controle in een zware zee. Italiaanse media melden dat het schip op weg was naar Trapani toen het werd overvallen door 40 knopen wind.

De zes koppige bemanning besloot om naar Rimini te varen om bescherming te zoeken voor de verslechterende weersomstandigheden. Vijf meter hoge golven aan de haveningang deed de bemanning besluiten om de hulp in te roepen van het havenpersoneel.

Ze slaagden er echter niet in om zeil te minderen of het schip te wenden. De bank was blijkbaar te dichtbij. Het schip werd op de rotsen gegooid door de zware zeeën en verloor binnen de paar minuten de mast.

Bavaria zeiljacht gestrand

De Italiaanse kustwacht startte met een uitgebreide reddingsoperatie. Twee zeilers konden per helikopter gered worden. Vier andere bemanningsleden kwamen om het leven. Tot de ochtend werd gezocht naar overlevenden. Eén lichaam werd ondertussen geborgen.

Overleden zeiler

Eén van de slachtoffers is een 69-jarige Italiaan met heel veel zeilervaring. Verder is er de 67-jarige mede-eigenaar, zijn 37-jarige dochter en een nog niet officieel geïdentificeerde man. 

Slachtoffer

Foto's: Italiaans kustwacht.

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool en is online redacteur bij het Mediahuis. Zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Comments

Voor u geselecteerd: