SAILING Tour of Holland: Match, fleet en coastal racen in één evenement

SAILING Tour of Holland

De SAILING Tour of Holland gaat van start op 12 juli 2017 in Den Helder waarna er vijf dagen lang een strijd op het IJsselmeer en Markermeer losbarst.

De SAILING Tour of Holland deelnemers worden getest in: match, fleet en coastal racing in een eenheidsklasse boot. De finish is op 16 juli in Muiden waar het ultieme zeilteam wordt gekroond.

Het evenement heeft zichzelf tot doel gesteld jongere zeilers actief te betrekken in de zeilsport. Door drie wedstrijdformats in dit evenement toe te passen (match, fleet en coastal racen), is het voor de zeilteams de uitdaging een goede balans te vinden in de verschillende condities. Een mooie uitdaging voor iedere wedstrijdzeiler, maar ook aantrekkelijk voor het publiek. De intensieve inshore races en matchraces dichtbij de kust zijn goed te volgen. De vermoeiende coastal races die buiten het zicht van het publiek gezeild worden, zijn met het on board reporter materiaal ook goed te volgen.

Inshore en coastal racing 
De eerste drie dagen van de SAILING Tour of Holland bestaan uit inshore en coastal races. Met de start op 12 juli in Den Helder; hier worden tijdens een korte intensieve inshore race de eerste krachten getest. De zeilers krijgen hier een eerste idee van de concurrentie. Diezelfde dag wordt een coastal race gevaren naar Hindeloopen waar de eerste nacht wordt doorgebracht. Vanuit Hindeloopen staat eenzelfde programma klaar met een inshore en daarop volgende coastal race naar Lemmer. Vervolgens staat nog een inshore en coastal race gepland met een finish op 14 juli in Enkhuizen.

Matchracen
De SAILING Tour of Holland is niet compleet zonder een matchrace, hier biedt Enkhuizen de ideale locatie voor. De hele zaterdag, 15 juli, staat in het teken van matchracen dichtbij de haven. Zo dichtbij dat het publiek vanaf de havenwand goed zicht heeft op de actie op het water. Een unieke kans om de wedstrijd van zo dichtbij te volgen. Voor het publiek wordt overigens goed gezorgd, rond 16.00 uur start de steigerborrel, gelijktijdig met de finales. Onder het genot van een hapje en drankje heb je zo zicht op de spannende eindstrijd van deze dag. Zodra de zeilers weer van het water zijn kan het publiek aan boord stappen om een rondje te zeilen. Voor de gelegenheid wordt er een korte wedstrijd georganiseerd, zo kan iedereen die dit wil kennismaken met zeilen in een sportieve eenheidsklasse boot.

Finaledag
Zondag 16 juli is de finaledag, hier wordt de strijd bepaald. Met een laatste korte inshore race in de ochtend en een spannende finale coastal race naar de finish in Muiden. Rond 17.00 uur is de prijsuitreiking bij de KNZRV in Muiden waar het ultieme zeilteam wordt bekroond. Door een samenwerking met de Delftse Studenten Wedstrijdzeilvereniging Broach worden studenten en jongere zeilers direct betrokken bij het evenement. De grote vraag is wie de S A I L I N G Tour of Holland gaat winnen, de jongere zeilers of de ervaren wedstrijdzeilers? Beleef het mee van 12 tot en met 16 juli van Den Helder naar Muiden.

SAILING Tour of Holland

Inschrijving geopend
De inschrijving voor de SAILING Tour of Holland is vanaf nu ook officieel geopend! Een team bestaat per onderdeel uit 3-4 personen vanaf maximaal 275 kilo, wisselen tijdens de tour is toegestaan.

https://sailingtourofholland.nl/

Foto's: Feike Essink

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: