Sailing World Cup Hyères: dag 2

Sailing World Cup Hyères

Dag 2 van de Sailing World Cup Hyères is wisselend verlopen voor de zeilers van Team Delta Lloyd. De 470-dames Afrodite Zegers & Anneloes van Veen zeilen twee uitstekende races en pakken de 1e plek in het klassement.

Marit Bouwmeester besluit niet meer in actie te komen in Hyères en Nicholas Heiner vaart sterk naar een 2e plaats. De weercondities zijn ook wisselvallig: weinig wind in de ochtend, die in de loop van de dag toeneemt tot zo’n 12 knopen. Later neemt de wind weer dusdanig af, dat de wedstrijden voor de RS:X-windsurfers al na 1 race worden stilgelegd. Kiran Badloe finisht deze race 13e en zakt naar een 11e plek overall.

Bouwmeester stapt uit World Cup Hyères
Op de eerste dag van de World Cup Hyères besluit Bouwmeester haar tweede race niet uit te varen. Er was nog hoop dat ze op dag 2 gewoon weer aan de start zou verschijnen, maar in de loop van de ochtend besluit Bouwmeester deze World Cup niet meer in actie te komen.

‘Hyères stopt voor mij na 1 race. Ik heb afgelopen maanden keihard gewerkt om fysiek sterker dan ooit te zijn. Vorige week heb ik helaas wat fysieke pijntjes opgelopen. Tijdens de wedstrijd gisteren bleek dat ik nog niet voldoende hersteld ben. Het is een keuze tussen gevoel en verstand, maar uit voorzorg stap ik uit het evenement om niet verder te provoceren en mij volledig te richten op het WK in eigen land dit jaar’, aldus Marit Bouwmeester.

Maxime Jonker en Daphne van der Vaart verschijnen wel aan de start in de Laser Radial-klasse en varen respectievelijk naar een 12e en 24e plek overall.

A-team 470 in beide races als eerste over finish
De Team Delta Lloyd-zeilsters in de 470-klasse, Afrodite Zegers & Anneloes van Veen, hebben er een zeer goede dag opzitten. Het duo start de dag vanuit een 6e positie overall, maar vaart twee zeer succesvolle races. Beide races weten de dames als eerste over de finish te komen, waardoor ze dag 3 van de regatta op een 1e plek overall zullen starten.

Anneloes van Veen over de races: “We hadden samen een hele goede dag vandaag. De eerste wedstrijd startten we niet supergoed, maar waren we wel op snelheid, waar we goed gebruik van hebben gemaakt. We kwamen als eerste bij de bovenboei en zijn vanaf daar verdedigend de wedstrijd uit gaan zeilen. De tweede race hadden we een hele goede start. Vanaf dat moment lagen we gelijk voor. Daarna hebben we weer gebruik gemaakt van onze snelheid en wederom de wedstrijd verdedigend uitgevaren. Het waren overigens geen gemakkelijke races. We moesten samen fysiek flink veel energie leveren, aangezien de wind flink toenam.”

De komende dagen wordt er meer wind verwacht, wat fysiek meer van de Team Delta Lloyd-zeilers zal vragen. “We gaan er alles aan doen om deze lijn door te zetten, ook in de volgende dagen!”, aldus Van Veen.

Nicholas Heiner doet wederom goede zaken
Heiner voer op dag 1 al sterk en start daardoor zijn 2e dag vanuit een 2e positie overall. En waar Heiner verwachtte het zwaarder te krijgen door hardere wind, bewijst hij maar weer niet onder te doen voor zijn concurrenten. De eerste race eindigt Heiner 4e, de tweede race 2e. Hiermee houdt hij zijn tweede positie in het algemeen klassement vast.

RS:X vaart maar één race
De RS:X-windsurfers hebben vandaag minder geluk. Door de afnemende wind kunnen de windsurfers niet meer dan één race varen. Kiran Badloe vaart deze race naar een 13e plek en zakt hiermee naar een 11e plaats overall.   

Sailing World Cup Hyeres
De World Cup Hyères is de tweede reeks wedstrijden in een serie van drie, waarbij de beste zeilers ter wereld het tegen elkaar opnemen. Na de eerste wedstrijden van januari in Miami (USA) is het nu tijd voor Hyères (Frankrijk). De afsluitende finale zal van 4 t/m 11 juni 2017 gevaren worden in Santander (Spanje).

Meer informatie over de Sailing World Cup Hyères vind je hier: http://swc.ffvoile.com/

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: