Dehler Delta Cup 2017 tijdens het Deltaweekend

Dehler Delta Cup

Vanuit Colijnsplaat wordt op 23, 24 en 25 juni 2017 het Deltaweekend georganiseerd. Het Deltaweekend is volbloed wedstrijdzeilen op de Oosterschelde met kajuitzeiljachten. Voor teams die met een Dehler zeilen zal een apart klassement worden opgesteld. De winnaar van dit klassement neemt de Dehler Delta Cup mee naar huis.

De organisatie van het Deltaweekend is ondertussen volop bezig met de voorbereidingen van de wedstrijden die vanuit Colijnsplaat op de Oosterschelde worden gezeild. Dankzij de ruimte en het getijde water is de Oosterschelde uitstekend geschikt voor goede wedstrijdbanen. Commerciële scheepvaart zal men niet tegenkomen in de wedstrijdbanen.

In Colijnsplaat wordt een deel van de haven gereserveerd voor de deelnemers. Er zullen festiviteiten op de wal zijn en de wedstrijden starten en finishen vlak voor de havengeul.

Voor de Dehler zeilers die meedoen zal een aparte prijs worden uitgereikt: de Dehler Delta Cup (jawel, een heuse DDCup). Dat wordt dan één cup voor de Dehler zeiler die het beste presteert in één van de wedstrijdklassen. Iedere Dehler die meedoet aan het Deltaweekend wordt in het Dehler Delta Cup klassement opgenomen. Ook al is maar aan één wedstrijd deelgenomen, ieder maakt dus kans.

Er wordt rekening gehouden met deelnemers die van ver moet komen: bv. op vrijdag heen varen, zaterdag wedstrijd en op zondag weer naar huis. Maar alle dagen meedoen mag kan natuurlijk ook.

Klassement berekening voor de Delta Dehler Cup:

  • Iedere wedstrijd
  • waarin gefinisht wordt levert punten op, dat mag in willekeurig welke van de wedstrijdklassen zijn (ORC, Ongemeten)
  • een eerste plaats staat voor 100 punten – voor de berekening van de punten voor een volgende plaats worden de 100 punten gedeeld door het aantal starters en dit resultaat wordt even vaak van 100 afgetrokken als er boten hoger zijn geklasseerd
  • het gemiddelde van de behaalde punten is de score voor het Delta Dehler Cup klassement.

Ben je enthousiast om mee te doen en een gooi te doen naar de Dehler Delta Cup, ga dan naar de site van het Deltaweekend: http://www.deltaweekend.nl en schrijf je in!

Bekijk hier de video van het Deltaweekend 2016 door omroepzeeland:

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: