Eredivisie Zeilen: Uitdam koploper na 2 dagen

WV Uitdam

Na twee dagen zeilen voert Uitdam het klassement in de Eredivisie Zeilen aan. VWDTP uit Groningen zakt naar de derde plaats en Jachtclub Scheveningen staat tweede. Zondag 14 mei staan nog 15 wedstrijden op het programma voordat de eerste speelronde afgerond kan worden. Op 13 mei werden 19 wedstrijden gezeild in bijna perfecte weersomstandigheden op het Weerwater in Almere.

KWS Sneek terug in linkerrijtje

Opvallend is de comeback van het team van KWS Sneek die, na de tegenvallende prestaties op 12 mei, orde op zaken weet te stellen. De Friezen winnen vier wedstrijden van de zeven en klimmen met stip van, diep in het rechterrijtje, naar de achtste plaats in het linkerrijtje. Almere Centraal, landskampioen 2016, zakt naar de vierde plaats in het klassement en weet geen overwinning te scoren op 13 mei. Met andere woorden; de vloot is behoorlijk aan elkaar gewaagd en de top wordt steeds breder.

Eredivisie zeilen

Uitdam op kop
SZ & WV Uitdam is de landskampioen van 2015 en gaat na twee dagen weer op kop. Wietze Zetzema stuurman van Uitdam is heel blij met hun resultaten. Hij gaf de volgende reactie:
“We zijn heel blij. Het gaat goed inderdaad, dat is het resultaat van een combinatie van factoren. We groeien in deze speelronde. We weten ons goed naar voren te zeilen als we een slechte start hebben. We hebben beter in de gaten hoe we problemen en penalty’s kunnen voorkomen. We hebben een modus gevonden om uit de problemen te blijven. Kortom we groeien in de competitie.”

Heeft Uitdam iets veranderd ten opzichte van vorig jaar?
“De Eredivisie Zeilen is echt een competitie voor verenigingen. We doen mee als vereniging. Zo zien we dat. Met Uitdam hebben we een selectie van 15 man samengesteld. Die gaan we gedurende het jaar alle 15 inzetten. We hebben als team niet echt samen getraind afgelopen winter. We zijn allemaal wel regelmatig wedstrijden aan het zeilen. Maar we wisselen minder gedurende één speelronde in vergelijk met vorig jaar. Dus we krijgen de tijd aan elkaar te wennen. Dat zie je direct terug in de resultaten."

Verschil is heel klein
“Morgen is nog van alles te winnen of verliezen. Het is echt spannend. Er wordt natuurlijk ook wat meer op ons gelet denk ik. Maar het staat heel dicht bij elkaar. Het verschil tussen ons en nummer zeven in de ranglijst is minder dan zes punten. Zes punten kan je in elke wedstrijd tegen aan lopen dus en in één enkele wedstrijd kan bijna het hele linkerrijtje op zijn kop,” besluit Zetzema

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Comments

Voor u geselecteerd: