Eredivisie Zeilen: Scheveningen wint eerste ronde

Eredivisie Zeilen: Scheveningen

Het zeilteam van Jachtclub Scheveningen voert na de eerste ronde van de Eredivisie Zeilen de strijd om het landskampioenschap aan. De Hagenaren staan drie punten voor op Uitdam, de landskampioen van 2015. Op een derde plaats volgt Almere Centraal, de landskampioen van 2016.

De zeezeilers uit Scheveningen scoren in deze drie dagen zeven overwinningen van de veertien races waarin ze uitkomen. In het totaal zijn er 42 races gevaren op het Weerwater in Almere in prachtige en uitdagende omstandigheden.

Scheveningen op kop

Evert Jansen een van de Haagse zeilers vertelt over het succes van Scheveningen, de club die in 2016 op een derde plaats eindigde. “Ons geheim? Consistent zeilen, rustig blijven en een groot deel hetzelfde team van 2016 bij elkaar houden. We hebben ook, voor zover ik weet, geen enkele penalty gekregen. Dus goed varen, rustig blijven en uit de problemen blijven. Dat telt vast en zeker ook mee.”

Almere opmerkelijke comeback

De landskampioen van 2016 Almere Centraal scoort vandaag drie eerste plaatsen. Daarmee zeilt de thuisclub zich weer in de top drie met een opmerkelijke comeback.
John den Engelsman zei op zondagochtend voor de races: “We zijn best tevreden maar we zijn nog niet helemaal gelukkig met de uitslagen tot nu toe. We hebben ook geen geluk steeds.”

Almere centraal

Yuri Hummel debuteerde in de Eredivisie Zeilen in het team van Almere Centraal. Hummel die normaal gesproken in zijn eentje zeilt in de olympische Laserklasse gaat zeker terug komen. “Ja ik vond het heel gaaf. Ik ga zeker vaker meedoen. Het is vooral met de start even wennen als je zelf niet stuurt. Ik heb dan andere ideeën over wat er moet gebeuren maar dat moet je dan echt loslaten. Je vaart met een team.”

Het team van Almere Centraal begon de zondag weer ongelukkig met een vijfde plaats. Mede als gevolg van een penalty vlak na de start. Maar daarna herstelt het team zich sterk met drie overwinningen op rij.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Comments

Voor u geselecteerd: