Hong Kong in de Volvo Ocean Race

Team Sun Hung Kai / Scallywag

De vijfde inschrijver voor de Volvo Ocean Race 2017-18 zal deelnemen onder de naam Team Sun Hung Kai / Scallywag en doet mee namens Hong Kong. De Australische zeiler David Whitt wordt na 20 jaar afwezigheid in de Volvo Ocean Race de schipper van het team.

Team Sun Hung Kai / Scallywag wordt ondersteunt door Seng Huang Lee en Sun Hung Kai & Co. Seng Huang Lee kocht in 2016 de 100 voet lange super maxi Ragamuffin en herdoopte het in Scallywag. Hij wil met zijn team Hong Kong trots maken en het competitie zeilen in Azië een boost geven.

Het is nu 100% zeker dat de Volvo Ocean Race Hongkong zal aandoen. Er zullen daar volgens de organisatie meerdere races gezeild worden.

Met nog maar vijf maande tot de start van de Volvo Ocean Race in Alicante (ESP) begint de startlijn zich op te vullen.

Meer details: Fifth Volvo Ocean Race entry: Team Sun Hung Kai / Scallywag

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun omnichannel E-commerce strategie en Marketing automatisatie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen, won 2x de Antwerp Race (IRC en Sportboten) en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: