Nieuwe jachthaven Cadzand: "bij ons kan men de wedstrijden op zee vanop de kant volgen"

Havenmeester Cadzand

In Cadzand werd dit weekend de nieuwe jachthaven met 125 ligplaatsen feestelijk geopend. Met de onmiddellijke toegang naar de open zee kan deze jachthaven voor vele wedstrijdzeilers een nieuwe thuisbasis zijn.

De in Antwerpen gevestigde Royal Yacht Club van België (RYCB) exploiteert de jachthaven en is in Cadzand niet aan haar proefstuk toe. De jachtclub baadt ook jachthavens uit op de Antwerpse Linkeroever, het Willemdok en Wolphaartsdijk in Nederland.

We vroegen aan Tom Janssens, de verantwoordelijke voor het jachthaven beheer, of we in toekomst zeilwedstrijden met zwaardboten en zeiljachten mogen verwachten en wat de voordelen zijn om Cadzand als thuishaven te hebben.

 

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: