VOC CUP 2017: Open Klassenkampioenschap ORC Sportboten

ORC Sportboten VOC Cup

Na de North Sea Regatta, de Almere Regatta en het Deltaweekend wordt de Nederlandse ORC Sportboten competitie afgesloten met de VOC Cup, het Open Klassenkampioenschap ORC Sportboten.

Het kampioenschap wordt georganiseerd door EWVA, in samenwerking met de Noordzee Club en onder auspieciën van het KNWV, op het IJsselmeer voor de kust van Enkhuizen van 1 t/m 3 september 2017.

VOC Cup
In September 2015 organiseerde EWVA de eerste VOC Cup. FarEast28R’s en MaxFun25’s uit Nederland, Duitsland, Zweden en zelfs uit China streden toen in aparte klassen. De zeilers, sponsoren, overige toeschouwers en de Gemeente Enkhuizen ontmoetten elkaar zowel op de walkant als op het water. In 2016 organiseerde EWVA wederom succesvol het eerste Open Nederlandse Klassekampioenschap ORC Sportboats.

De naam van het evenement verwijst naar de lange zeilhistorie van Enkhuizen. De eerste Nederlandse zeiler die China bezocht was geboren in Enkhuizen in 1544.

ORC Sportboats
De ORC Sportboats Class is een, zowel in Nederland als internationaal,  snel groeiende kielbootklasse. Deze klasse dicht het gat tussen kleine open boten en de traditionele ORC en IRC gemeten kajuitboten. Hi-tech, spectaculair en goed betaalbaar, ook voor Watersportverenigingen. The ORC Sportboats Class bestaat uit vele types als J-70, Hunter707, FarEast28R, Maxfun 25, Melges24.  

Deelnemers moeten een geldige 2017 ORC meetbrief hebben in de IMS divisie “Sportboat”. Exacte specificaties kan men hier vinden.
Tijdens de VOC Cup wordt Triple Number Scoring toegepast.

Informatie over het evenement
The Notice of Race, inschrijfgeld, havenplan en route beschrijving  zijn te vinden op www.ewva.nl/voccup2017   De Sailing Instructions zijn daar beschikbaar op 15 augustus 2017.

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: