Zeilers weerbericht weekend 20–21 mei 2017

Weerkaart vrijdagavond 19 mei 2017

Wat het weer betreft, gaat het dit weekend in stijgende lijn. Het wordt geleidelijk warmer en zonniger. Voor de wind zal vooral op zondag 21 mei 2017 de zeebries een handje moeten toesteken. In het zog van de frontale depressie die donderdag de Belgische kust teisterde, wordt vandaag vrijdag 19 mei 2017 koelere en licht onstabiele luchtmassa aangevoerd. Vanaf morgen zaterdag 20 mei 2017 bouwt er zich een wig op waardoor de buienkans volledig verdwijnt. Pas maandagavond 21 mei ’17 staat er een nieuwe, weliswaar verzwakte storing klaar om over onze regio te trekken.

Zaterdag 20 mei is het wisselend bewolkt, hier en daar kan er nog een buitje vallen. Na de middag wordt het geleidelijk overal droog en verbreden de opklaringen. Goed zicht. Maxima rond 17 °C. Minima rond 9 °C.

Wind op zee: Matige tot vrij krachtige wind (15-20 kt) uit ZZW. Golven rond 1.0 m.

Wind aan de kust: Matige wind (7-10 kt) uit ZZW, ruimend naar W-WNW en toenemend tot matig (11-16 kt). Golven rond 0.6 m.

Rukwinden: tot 27 kt.

Opmerkingen: Door het nog steeds koude zeewater is er kans op zeebries (enkele knopen extra uit westelijke richting) onder de kust.

Weerkaart zaterdag 20 mei 2017

Zondag 21 mei wordt het, na het verdwijnen van de ochtendnevel, zonnig met af en toe wolkenvelden. Het blijft droog. Matig, later goed zicht. Maxima rond 19 °C. Minima rond 8 °C.

Wind op zee: Matige wind (7-10 kt) uit ZW, rond de middag valt de wind weg om dan NO te draaien en weer toe te nemen tot matig (7-10 kt). Golven rond 0.75 m.

Wind aan de kust: Matige wind (7-10 kt) uit ZZW, rond de middag valt de wind weg om dan NO te draaien en weer toe te nemen tot matig (8-12 kt). Golven rond 0.5 m.

Rukwinden: Niet van toepassing.

Opmerkingen: Door het nog steeds koude zeewater is er een kans op zeebries (enkele knopen extra uit NNO) onder de kust.

Weerkaart zondag 21 mei 2017

 

Labels

Auteur:

  • Fritz Buyl

    Is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions. Routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Begeleidde daarnaast de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Comments

Voor u geselecteerd: