VIDEO: Gloednieuwe luxe catamaran verliest mast en zinkt

Catamaran zinkt

Een gloednieuwe 74 voet lange luxe catamaran met 5 man aan boord, kostprijs 4 miljoen euro, is net na aflevering ontmast en maakte water in de Middellandse Zee ter hoogte van Garrucha, tussen Almeria en Alicante (ESP).

Er stond een hevige zee en 50 knopen wind toen de catamaran in de problemen kwam. Na het breken van de mast beschadigde deze de romp aanzienlijk en maakte snel water. De reddingsdient van Almeria stuurde een helicopter om de drenkelingen op te pikken.

Volgens de eigenaar is het niet de eerste keer dat deze boot problemen heeft. De catamaran was het eerste model in zijn reeks en werd afgeleverd door de werf Privilège Marine in Les Sables d' Olonne (FRA).

De geruchten gaan dat dit ongeval een juridische veldslag gaat worden tussen de eigenaar en de werf.

Bekijk de volledige reddingsoperatie in onderstaande video:

Auteur:

  • René Cossaer

    René Cossaer heeft een maritiem verleden, van zeescouts tot Stuurman Zeesleepvaart. Hij volgde ook een Grafische opleiding als vormgever en beeldverwerker. René is nu op rust en woont sinds 7 jaar op zijn 10 m lange Ketch. Hij was vertrekker in 2012, en ligt momenteel met zijn boot in Galicië. Waarom? dat is een verhaal apart.

Voor u geselecteerd: