PREVIEW: North Sea Regatta Week 2017

North Sea Regatta Week

De North Sea Regatta Week 2017 start precies over een week op zaterdag 27 mei met de start van de Vuurschepenrace. Het startschot wordt gelost door de directeur van Cornelis Vrolijk, de kersverse hoofdsponsor van de 110 zeemijl tellende offshore race van Scheveningen naar Harwich. Momenteel staan er 64 deelnemende boten op de startlijst; 49 fully crewed en 15 TwoHanded teams. 

Voor de inshore races staan inmiddels ruim 200 boten ingeschreven. Maar liefst 39 teams nemen deel aan het WK J22 van 1 t/m 4 juni, het evenement is na zeven jaar weer terug in Den Haag. Op 1, 2 en 3 juni meert ook de Optimist on Tour aan in Scheveningen, waar kinderen gratis kennis kunnen maken met diverse watersportactiviteiten.

Cornelis Vrolijk nieuwe hoofdsponsor Vuurschepenrace

Arnoud Langerak, directeur van de kersverse hoofdsponsor van de 110 mijl tellende offshore race van Scheveningen naar Harwich zal zaterdagavond 27 mei het startschot geven aan boord van de Estrella.

Frans Sluyters van het bestuur Stichting North Sea Regatta is verheugd over de nieuwe samenwerking: "De samenwerking met rederij Cornelis Vrolijk is een sprekend voorbeeld van het hand in hand gaan van partijen. De haven van Scheveningen is oorspronkelijk het domein van de visserij geweest. De toenemende internationale activiteiten binnen de visserij zijn er mede oorzaak van dat er ruimte is ontstaan om op hoog niveau de zeilsport een plek te geven."

Het WK J22 na zeven jaar terug in Nederland!

Het WK J22 is na zeven jaar weer terug in Nederland, dit jaar als onderdeel van de North Sea Regatta! De deelnemers aan het WK strijden op hetzelfde water als in 2010. Met 39 boten aan de start van het evenement zijn de verwachtingen van zowel het NSR wedstrijdcomité als de J22 klasse organisatie ruim overtroffen. Het evenement voldoet hiermee aan de officiële WK eisen. De helft van de vloot is Nederlands, de overige landen die worden vertegenwoordigd zijn Frankrijk, Duitsland, De Kaaiman Eilanden en Canada.

Rosemarijn van Doorn, voorzitter van de Nederlandse J22 klasse: "Het wordt een heel interessant en spannend WK dit jaar door het gevarieerde deelnemersveld! De huidige wereldkampioen Mike Marshall doet mee, veel oude bekenden uit het Nederlandse J22 veld, maar ook nieuwe teams kunnen voor verrassingen gaan zorgen. De J22 klasse kijkt uit naar een spannend en sociaal evenement, mogelijk gemaakt door de North Sea Regatta."

'Social Program' en Optimist on Tour tijdens North Sea Regatta

Tijdens de North Sea Regatta is er een compleet social program opgetuigd voor alle zeilers en zeilliefhebbers die het evenement van dichtbij mee willen maken. Van after sail borrels tot een Eighties & Nineties party met DJ , alle social activities vinden plaats in het North Sea Regatta Sailors Home aan de Hellingweg 136. Het volledige programma is te vinden op de website van de North Sea Regatta Week. Daarnaast meert ook de Optimist on Tour aan in de haven tijdens de North Sea Regatta week.

Over de North Sea Regatta

De NSR wordt elk jaar georganiseerd door Stichting North Sea Regatta in samenwerking met Jachtclub Scheveningen. Op zaterdag 27 mei start officieel de North Sea Regatta Week 2017 met de Vuurschepenrace van Scheveningen naar Harwich. Dinsdag 30 mei vertrekt de RORC North Sea Race vanuit Harwich en komen de deelnemers weer richting Den Haag. Op 1 juni gaat het WK J22 van start op de Noordzee voor de kust van Scheveningen en van 2 t/m 4 juni worden de North Sea Regatta inshore races gevaren. Op Pinkstermaandag wordt er, in tegenstelling tot andere jaren, niet gezeild.

Foto: Sander van der Borch

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: