Dutch Youth Regatta 2017 start met record aantal inschrijvingen

Dutch Youth Regatta

De 16e editie van de Dutch Youth Regatta (DYR) staat op het punt van beginnen. Er zijn momenteel 773 inschrijvingen die in negen verschillende klasses in actie gaan komen. Voor veel van de internationale deelnemers is het onderdeel van hun kwalificatie voor EK’s en WK’s en dus beloofd de competitie sterk te zijn. Nieuw dit jaar is een nieuwe sponsor Windesign en de High Perfomance baan waar de Nacra 15 de 29er klasse zal vergezellen.
 
Extra Optimist groep
Omdat er al snel na de start van de inschrijvingen een wachtlijst ontstond heeft de organisatie actie ondernomen om een extra groep toe te voegen. In totaal zijn er nu vijf startgroepen (393 zeilers) bij de Optimist klasse, waarbij de Benjamins (<12 jaar) op de baan varen bij de RS Feva en de Cadet klasse. Hierdoor kunnen er dit jaar meer jonge zeilers deelnemen. ZV Workum neemt deze baan onder haar hoede.

Optimist zeilenHigh Performance baan
De Nacra 15 klasse maakt haar debuut op de Dutch Youth Regatta dit jaar op de nieuwe High Performance baan. Onder andere de winnaar van vorig jaar en huidig Wereld kampioen in de Optimist Max Wallenberg heeft de overstap gemaakt naar deze nieuwe klasse. De snelle 29er vaart op dezelfde baan. Dit evenement is onderdeel van hun Eurocup. Een nieuw comité gaat deze races in goede banen leiden: Sailservice met wedstrijdleider Alex Hoeve.
 
Het comité van WV Braassemermeer zal de Optimistenbaan leiden en een tweede comité van de lokale club ZV Workum draait de baan van de Laser en de Splash klasse.
 
Hoe te volgen
Woensdag start het evenement met de registratie en de metingen. Op de website zal een live blog bijgehouden worden. www.dutchyouthregatta.org

Tekst: Fettje Osinga
Foto's: Valentijn van Duijvendijk

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Comments

Voor u geselecteerd: