Dutch Youth Regatta: kwalificatie voltooid

Dutch Youth Regatta 2017

De kwalificatie wedstrijden zitten er op na twee dagen racen op de Dutch Youth Regatta. In Workum zijn de condities ongekend: zon en wind, al moet op dat laatste wel even gewacht worden op donderdag waardoor de zeilers tot laat op het water blijven.

De strijd om de titels gaat de komende dagen verder in de finale races in de 9 jeugdklasses die hier aan de start verschijnen. Momenteel is er geen enkele ‘clean sweep’ en wordt er dus volop gestreden tussen de verschillende landen.
 
Donderdag: een dag uit het boekje
Al snel na de openingsceremonie begint de wind aan te trekken en kunnen de meer dan 800 zeilers volgens het schema uitvaren voor hun eerste wedstrijden.  De condities zijn perfect met veel zon en een mooi lopend windje waardoor vrij gemakkelijk het schema afgerond kan worden. Nieuw dit jaar is dat de top 3 gekleurde hesjes draagt dat correspondeert met hun plek in het klassement: het zal dus duidelijk zijn wie de te kloppen tegenstander is!
 
Vrijdag: hurry up and wait
Het weer lijkt wederom veelbelovend, maar het nadeel van het zonnige weer is dat dit invloed heeft op de wind. De zeilers vertrekken volgens schema, maar na een tijdje wachten op wind worden ze weer naar binnen gestuurd om daar verder te wachten. Gelukkig wordt het wachten beloond en in de loop van de middag gaan alle klasses weer het water op om de kwalificatie races te voltooien.
 
Zaterdag wordt er verder gevaren in de finale groepen (goud/zilver/brons etc). Op zondag worden de Open Nederlands Kampioenen in de negen jeugdklasses gekroond en zullen diverse landen weer een stap dichter bij hun finale kwalificaties zijn voor de grote kampioenschappen later dit jaar.
 
Huidige stand (Vrijdag 26ste)

Optimist Benjamin (na 5 races)
1. Lenny Hofman (NED)
2. Tristan Tol (CRO)
3. Marko Gomercic (GER)
 
Optimist (na 5 races)
1. Richard Schultheis (MLT)
2. Peter Foley (USA)
3. Edo Fike (CRO)
 
Laser Radiaal (na 6 races)
1. Junrui Lu (SGP)
2. Olin Houtman (NED)
3. Piet Hein Kraan (NED)
 
Laser 4.7 (na 6 races)
1. Félix Baudet (SUI)
2. Laila van der Meer (NED)
3. Teun in der Maur (NED)
 
Splash Blue (na 5 races)
1. Aaron van Dok
2. Paulien Thalen
3. Max Warner
 
RS Feva (na 6 races)
1. Gijs Dutilh & Ocker Stoop
2. Joris Nankman & Arthur Nankman
3. Liselotte Beemster & Rick van de Luur
 
Cadet (na 5 races)
1. Ted Huuskes & Sjuul Huuskes (NED)
2. Victor de Ripainsel & Kobe Stroobandt (BEL)
3. Emile Mariën & Maxime Bastens (BEL)

29er (na 8 races)
1. Théo Revil & Gautier Guevel (FRA)
2. Natacha Violet Saouma-Pedersen & Jens-Philip Dehn- Toftehøj (DEN)
3. Lars Postma & Pim Schep (NED)
 
Nacra 15 (na 8 races)
1. Max Wallenberg & Amandag Björk-Anastassov (SUI)
2. Silas Mühle & Romy Mackenbrock (GER)
3. Bjarne Bouwer & Eliott Savelon (NED)

Foto: Valentijn van Duijvendijk

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Comments

Voor u geselecteerd: