11e Schout & Schepenen race

Schout & Schepenen race

De Krabbenkreek in Sint-Annaland is jaarlijks het toneel van de Schout & Schepenen race. Burgemeesters en wethouders van diverse gemeenten uit het zuidwestelijke Deltagebied varen de race aan boord van traditionele platbodems zoals hoogaarzen, hengsten, boeiers en schouwen. Doel van de wedstrijd is om de gemeentebestuurders in het Deltagebied nader te betrekken bij de watersport.

In 2006 werd de eerste Schout & Schepenen race georganiseerd. Het ontmoetingsplatform kreeg een sportief karakter door als Schout & Schepenen op hoogaarzen, hengsten en andere historische platbodems een race te zeilen tussen de gemeentebesturen.

Vanaf de eerste editie in 2006 meldden zich ieder jaar meer gemeenten aan om deel te nemen. De race wordt gezeild op de Krabbenkreek bij Sint-Annaland en wordt
georganiseerd door de stichting Schout & Schepenen race, de host gemeente Tholen, de co-host gemeenten Steenbergen, Drimmelen en Goeree-Overflakkee en Watersportvereniging Sint-Annaland.

Dit jaar wordt de Schout & Schepenen race gezeild op zaterdag 10 juni 2017. De race start om omstreeks 14.00 uur. Het schitterende schouwspel met schouten en schepenen aan boord van het Zeeuwse maritieme erfgoed is te volgen vanaf de dijk en het strand bij de jachthaven van Sint-Annaland.

Voor meer informatie:
www.wsv-sint-annaland.nl/cms/schout-schepenen-race/ en www.schoutenschepenenrace.nl

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: