Twee Nederlandse jeugdteams gaan naar America’s Cup

Endeavour Hobie Regatta

Twee Nederlandse catamaran teams zijn ingeloot om mee te doen aan de America’s Cup Endeavour Hobie Regatta op Bermuda. Er zullen in totaal 12 internationale jeugdteams deelnemen. Ze gaan zeilen tussen de wedstrijden van de officiële America’s Cup met een Hobie Wave.  Het America's Cup Endeavour programma is speciaal ontwikkeld om jeugd enthousiast te maken voor het wedstrijdzeilen.

De Nederlandse teams hebben ondertussen contact met Carlo Huisman de grinder/fietser op de EmiratesTeam New Zealand. Als zijn programma het toelaat zullen ze hem op Bermuda ontmoeten en zal hij ze rondleiden op de base camp.

De teams zijn ambassadeur geworden van de campagne We are Water (voorheen Bring in the Dutch) van Stichting Zeeland Sport & Leisure in samenwerking met Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, Delta Route en HZ University of Applied Sciences.

De missie is om de wereld waterbewust te maken en daarnaast om jeugd te enthousiasmeren en actief te betrekken bij de watersector.

Het ambassadeurschap is gekoppeld aan Talentboek, een crowdfundingplatform voor sporters opgezet door Ivonne van Gennip.

17 juni vertrekken de teams. Met een 2 daagse tussenstop in New York waar ze onder andere de New York Yacht Club zullen bezoeken vliegen ze door naar Bermuda.

Tekst: Monique Caminada-Kolkman

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Comments

Voor u geselecteerd: