Belgische Cadet zeilers selecteren zich voor het wereldkampioenschap

Cadet zeilers

De Belgische cadet teams deden het uitstekend tijdens de Dutch Youth Regatta met 6 Belgische teams in de top tien. De Dutch Youth Regatta was ook de laatste selectiewedstrijd voor het wereldkampioenschap, dat gehouden wordt in Bruinisse, Zeeland van 5 tot 11 augustus.

Het podium werd ingenomen door Ted en Sjuul Huuskens uit Nederland, die uiteindelijk te sterk bleken voor de 2 Belgische teams Victor De Ripainsel - Kobe Stroobandt en Thibaud Dirix - Helena Schoonooghe.

De Dutch Youth Regatta 2017, voor de Cadet klasse tevens het Open Nederlands Kampioenschap, was een prachtige editie met een mooi veld van 37 deelnemers uit Nederland, België en Duitsland.

De eerste 2 dagen werden gezeild in moeilijke omstandigheden: weinig en vooral onstabiele wind. Vooraan werd het een zwaarbevochten strijd om de eerste plaats tussen het Nederlands team Ted en Sjuul Huuskes en het Belgische team Victor De Ripainsel. en Kobe Stroobandt. De 3e en 4e dag werden gezeild met iets meer wind en mengde het team Thibaud Dirix en Helena Schoonooghe zich in de top.

De Belgische kleuren worden verdedigd door volgende teams:

  • Thibaud Dirix - Lisemarie Vandamme
  • Victor De Ripainsel - Kobe Stroobandt
  • Emile Mariën – Maxim Bastens
  • Jeroen Vangeneugden – Erazem Perko
  • Hannah Roosen – Charlotte Mariën
  • Oscar Van Damme – Loïc Schoonooghe
  • Isabelle Dompas – Marie Bastens

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens is een Belgisch zeezeiler, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Omnichannel e-commerce strategie en Marketing automation. Sinds 1979 is hij wedstrijdzeiler. Was schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen, won 2x de Antwerp Race (IRC en Sportboten) en werd met het ClubRacer zeilteam verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: