Emirates Team New Zealand gaat door naar de America's Cup: wordt deze even bloedstollend als de vorige editie?

Emirates Team New Zealand

Emirates Team New Zealand wordt opnieuw uitdager tegen Oracle Team USA tijdens de 35ste America’s cup. De Kiwi's waren tijdens deze laatste voorbereidende race gewoon sneller en beter dan Artemis en dat leverde een verdiende overwinning op.

Het was geen kwestie van tactiek dit keer. Peter Burling, stuurman van Team New Zealand, stuurde het team agressief naar de overwinning toe.

Emirates Team New Zealand en Artemis

De 35ste America's Cup heeft nu dus dezelfde 2 deelnemers als vier jaar geleden. Tijdens de America's Cup van 2013 vocht Team New Zealand een ongelooflijk spannende strijd uit tegen Oracle Team USA. Na een fenomenale achterstand herpakten de Yankees zich miraculeus. Na 14 dagen zeilen was de eindstand uiteindelijk 8-8 voor beide teams wat resulteerde in een laatste zogenaamde winner-take-all race die wereldwijd gevolgd en subliem in beeld gebracht werd.

De kaarten liggen dus goed voor een herhaling van dit scenario. Hopelijk wordt de AC van 2017 net zo spannend.

Emirates Team New Zealand

Labels

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool en is online redacteur bij het Mediahuis. Zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Comments

Voor u geselecteerd: