Volvo Ocean Race vanaf 2018 om de twee jaar

Volvo Ocean Race

Na de editie van 2017-2018 wordt de Volvo Ocean Race om de twee jaar georganiseerd in plaats van om de drie jaar. Volgens de VOR organisatie om meer continuïteit en commercieel voordeel te genereren voor de zeilteams, de sponsors en de gaststeden.

Dit betekent dat de fans, de deelnemers en de sponsors dus geen gat van twee jaar moeten opvullen voordat de iconische race terug van start gaat. Een goede zaak vooral voor de betrokken zeilers.

Er zal nu dus een constante inzet van hen gevraagd worden. Ook de sponsorende bedrijven en andere belanghebbenden zullen meer rendement krijgen voor hun investeringen. Een goede zaak, ook voor de zeilsport.

Het ligt nu vast dat de 3 eerstvolgende Volvo Ocean Race wedstrijden zullen gezeild worden in 2019-20, 2021-22 en 2023-24.

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool en is online redacteur bij het Mediahuis. Zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Comments

Voor u geselecteerd: