Zesde Volvo Ocean Race boot zeilt voor duurzaamheid op de oceanen

Denise Caffari

Denise "Dee" Caffari, de eerste vrouw die Westwaarts rond de wereld zeilde, gaat een jeugdteam leiden dat zal meedoen met de Volvo Ocean Race 2017-18. Dit is de zesde ploeg van mogelijk acht teams die de komende editie zal meedingen voor de overwinning van de 45. 000 zeemijl lange Volvo Ocean Race.

Caffari’s campagne "Turn the Tide on Plastic" heeft een hoge duurzaamheidsfactor. Ze wordt ondersteund door de Mirpuri stichting en de Ocean Family Foundation. Beide stichtingen zijn in het leven geroepen om te ijveren voor de gezondheid van onze oceanen.

Duurzaamheid op de oceanen

Het is Caffari's ambitie om een internationale, 50/ 50 mannelijk/ vrouwelijke bemanning op te leiden. De meerderheid zal jonger zijn dan 30 jaar.

De focus van de campagne ligt op duurzaamheid maar gaat ook andere heikele thema’s niet uit de weg. Zo zal in de campagne ook diversiteit in leeftijd en geslacht aan bod komen.

Dit is een team dat misschien niet als favoriet begint maar eens op het water nog wel zou kunnen verrassen.

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool en is online redacteur bij het Mediahuis. Zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Comments

Voor u geselecteerd: