America’s Cup: Emirates Team New Zealand bouwt solide voorsprong op Oracle Team USA

America’s Cup

Emirates Team New Zealand heeft na 2 dagen zeilen in de America’s cup de voorsprong vergroot op 3-0. De Kiwi’s wonnen het afgelopen weekend de eerste 4 races.

De Kiwi’s begonnen aan de America’s cup met 1 punt achterstand omdat Oracle Team USA de voorrondes tijdens de Louis Vuitton Cup had gewonnen.

Het ziet er naar uit dat de Nieuw-Zeelanders tot nu toe te sterk zijn voor de Amerikanen.

Emirates Team New Zealand zint duidelijk op wraak want de vorige 2 America’s cup edities werden gewonnen door Oracle Team USA. Tijdens de laatste America’s cup won Oracle Team USA, met de Nederlander Simeon Tienpont aan boord, met 9-8 na een zeer spectaculaire inhaalrace.

Emirates Team New Zealand

Over de America's Cup

De America’s Cup werd voor het eerste gehouden in 1851 en wordt vele als het oudste internationale sportevenement gezien. De eerste race werd georganiseerd door de The Royal Yacht Squadron. De naam America’s Cup komt van de eerste winnaar, het zeiljacht America dat zeilde onder de clubvlag van The New York Yacht Club. De America’s cup is in 2017 aan haar 35ste editie toe en wordt gezeild tussen de winnaar van de Louis Vuitton Cup en de verdediger, de winnaar van de vorige editie.

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens is een Belgisch zeezeiler, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Omnichannel e-commerce strategie en Marketing automation. Sinds 1979 is hij wedstrijdzeiler. Was schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen, won 2x de Antwerp Race (IRC en Sportboten) en werd met het ClubRacer zeilteam verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: