Open Nederlands Kampioenschap Soling 2017

Open Nederlands Kampioenschap Soling

Op 10 en 11 juni jl. werden de Open Nederlandse Soling kampioenschappen gehouden in Muiden, vlakbij Amsterdam op het IJsselmeer onder leiding van de KNZRV. Onder moeilijke omstandigheden op het IJsselmeer met wisselende windsnelheden en windrichtingen, was het heel lastig de juiste lijn te vinden.

De wedstrijdleiding van de KNRZV had de windrichting goed ingeschat en dat zorgde voor een prima wedstrijdbaan met een goede startlijn voor de wedstrijden gedurende het weekend.

Aan het eind van de eerste dag, met 3 gezeilde wedstrijden, was het verschil slechts 5 punten tussen nummer 1 (NED 46) en nummer 4 (HUN 77). Een spannende strijd op het water.

Op zondag werd er op scherpst van de snede gezeild, wat resulteerde in de laatste (6de) wedstrijd dat 3 Solings nog steeds streden om de overwinning. De NED 46, NED 33 en de UKR 1 streden om de eer. Na een dramatische start, met 2 Solings te vroeg over de lijn, inclusief de NED 33, waren alle optie nog open voor het Nederlands Kampioenschap. Maar NED 46 kreeg controle over de race door links van het centrum van de wedstrijdbaan te zeilen, waar de windshifts e.d. goed beheerst konden worden. Zij lieten dit voordeel niet meer gaan en bleven voor op de UKR 1 en de NED 33. UKR 1 kwam voor NED 33 binnen en verzekerde zich van de 2de plaats.

Op het Open Nederlands Kampioenschap Soling podium staan (op de foto) Gabor Helmhout, Eki Heinonen en Jenny vd Werf.

De Soling Club Nederland gaat zich nu voorbereiden op het Europese Kampioenschap in Italië op het Gardameer bij de Riva Yachtclub op 11 t/m 16 juli 2017. En….natuurlijk in september 2017, 16 t/m 22 september, het Wereld Kampieonschap Soling.

NK Soling uitslag 2017

Op de website van Soling Club Nederland is van alles te lezen over dit evenement: http://solingclubnederland.blogspot.nl/
Uiteraard is ook veel te lezen op de Internationale Soling site www.soling.com

Tekst en foto: Hans van Gent

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: