Zeilen en racen om de wateren van Noord Holland

Ronde om Noord-Holland

Stichting YSY Ronde om Noord-Holland organiseert voor meer dan 20 jaar de Ronde om Noord-Holland. Een zeilevenement dat hoog op de lijst van de Nederlandse watersportagenda staat. Op 23 juni vertrekken 130 schepen uit Muiden en zeilen van Marker-, IJsselmeer via Kornwerd het Wad op. De laatste etappe gaat men via de Noordzee naar IJmuiden. In de vroege ochtend van 24 juni zal men in Seaport Marina IJmuiden aan komen.

In Medemblik, Kornwerd, en IJmuiden te volgen

Vanaf de kant is dit schouwspel op diverse locaties te bewonderen. Bij de gemeente Medemblik, onze hoofd sponsor, zullen de schepen rond 16:00 een boei ronden. Na de sluizen in Kornwerd genomen te hebben, vaart men over het Wad. Een pracht gezicht om al deze schepen begin van de avond op zee te zien zeilen. Zaterdagmiddag ligt de haven van Marina Seaport IJmuiden vol met schepen. Een goede reden om hier eens langs te komen en de haven” Rauw aan Zee” te beleven.

De YSY Ronde om Noord Holland is een zeilevenement dat alleen doorgang kan vinden door de tomeloze energie van ruim 40 vrijwilligers. Maar ook de sponsoren die ons jaarlijks financieel steunen zijn onmisbaar.

Over de YSY Ronde om Noord Holland

De YSY Ronde om Noord Holland is een toertocht met wedstrijdelementen (of andersom) die jaarlijks gezeild wordt over Markermeer, IJsselmeer, Westelijke Wadden en Noordzee. Gestart wordt vanuit Muiden en de route loopt via Enkhuizen, Kornwerderzand en Den Helder waarna in IJmuiden wordt gefinisht. –> Het grootse feest in IJmuiden ter afsluiting draagt zeer bij tot de bekendheid van de YSY Ronde om Noord-Holland.

https://rondeomnoordholland.nl/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: