RS Zeilcompetitie Try-out

RS Zeilcompetitie

Wedstrijdzeilen is moeilijk, vergt veel tijd en brengt kosten met zich mee, dit moet makkelijker. De RS Zeilcompetitie maakt dit mogelijk. 9 Juli van 11:00 tot 15:00 wordt bij Aquavitesse in Bruinisse de RS Zeilcompetitie Try-out gezeild. Hier worden in een toernooi verschillende wedstrijden gevaren om een beeld te geven van het wedstrijdzeilen en hoe dit makkelijk gedaan kan worden.

Deze dag maakt het mogelijk voor kinderen om te leren wedstrijdzeilen op een uitdagend en simpel niveau.

De RS Zeilcompetitie

Wedstrijdzeilen is complex en moeilijk voor beginners. Dat kan makkelijker. Daarvoor is de RS Zeilcompetitie ontwikkeld. Een zeilcompetitie waarbij de regels simpel worden uitgelegd en een deelnemer niet zelf een boot hoeft aan te schaffen, onderhouden en vervoeren. Je hebt dus alleen je eigen kleding nodig. Het punten systeem verloopt net als voetbal en hockey waar je met je team per wedstrijd punten kan verdienen. Hier komt dan uiteindelijk een winnaar uit!

De Try-out

Om een beeld te geven van het wedstrijdzeilen, kinderen de kans te geven om te leren wedstrijdzeilen en om een beeld te geven van de RS Zeilcompetitie wordt de Try-out georganiseerd. Van 11:00 uur tot 15:00 wordt in teams van twee, in een tweemans RS Feva, een toernooi georganiseerd. Je hoeft hiervoor niet als team in te schrijven. De regels zijn super simpel, de wedstrijden leuk en uitdagend en de dag is leerzaam! Ook is op deze dag meer informatie te verkrijgen over de RS Zeilcompetitie en kun je jezelf of je team direct inschrijven.

Benodigdheden

Wat moet je zelf nog aanschaffen: Een eigen wetsuit, schoentjes en een zwemvest. Twintig euro voor deelname, wat te eten en te drinken en goede zin! Een zwemvest en wetsuit zijn deze dag ook te huur voor tien euro.

Wil jij meer weten over de RS Zeilcompetitie of meedoen, kijk dan snel op rszeilcompetitie.nl en meld je aan via de mail of het inschrijfformulier!

De volgende organisaties hebben positief gereageerd op de competitie plan; Sport Zeeland, Provincie Zeeland, het NPJ, Delta Combi, Watersportverbond regio Zeeland en diverse zeilscholen en verenigingen.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: