40 mijl van Bru telt hoogste aantal deelnemers ooit

40 mijl van Bru

Met nog één dag te gaan tot de jubileumeditie van de 40 mijl van Bru vanuit Jachthaven Bruinisse, zijn de vooruitzichten voor deze bijzondere zaterdag hooggespannen. De organisatie van de doublehanded zeilwedstrijd op de Grevelingen motiveerde dit jubileumjaar 182 kajuitjachten om aan de start te verschijnen.

Om de zeilwedstrijd op het grootste zoutwatermeer van Europa een extra Zeeuws tintje te geven is mosselkotter Bru5 van familie De Waal het startschip. Met tien jaar op de teller is het zeilevenement één van de weinigen die het deelnemersaantal heeft zien groeien. Een teken dat er toekomst is voor het doublehanded zeilen in combinatie met een uitermate leuke feestavond.

Niet alleen toerzeilers verschijnen op zaterdagochtend aan de start, maar ook de grote namen die meedingen in de shorthanded competitie. Wedstrijdleider Ger Bayens kijkt uit naar zaterdag. “Ik verwacht een net zo sportieve en veilige wedstrijd als dat we de afgelopen negen jaar hebben gehad.”

Ook de feestavond verloopt extra feestelijk. Om aan te tonen dat alle doublehanded teams net zo waardevol zijn voor de organisatie krijgt iedere tiende prijs een waanzinnige verrassing. De wedstrijd moet natuurlijk zorgvuldig voorbereid worden, daarom verzorgt ClubRacer vandaag om 12:00 uur een speciaal weerbericht voor de deelnemers wat ook geldt voor het gebied van de Grevelingen.

40 mijl van Bru

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: