Mark Neeleman winnaar 100 jaar Regenboog zeilen evenement

100 jaar Regenboog zeilen

Mark Neeleman is de grote winnaar geworden van het Regenboog weekend dat ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van deze klasse op Loosdrecht werd gehouden. Met ruim 80 deelnemers was dit het grootste veld in de geschiedenis van de oudste nationale eenheidsklasse van Nederland.

Het weekend begon op donderdag. Deze dag, mogelijk gemaakt door de ABN-AMRO, BMW en Magic Marine, streden zo'n 40 bekende olympische zeilers van verschillende generaties tegen elkaar. Van Lobke Berkhout tot Dorian van Rijsselberge, van Serge Kats tot Mark Neeleman.  In elke Regenboog zeilde een Olympisch zeiler. Mark Neeleman, zelf ook gevierd Regenboog zeiler, bleek de beste.

Vrijdag begon het officiele evenement. Het gehele weekend is onder bijna ideale omstandigheden verlopen.

Vrijdag  en zaterdag  waren er zomerse omstandigheden  met voldoende wind om de majestueuze Regenbogen in volle glorie over de Loosdrechtse plassen te zien varen. Vrijdag en zaterdag werden de kwalificatie wedstrijden gevaren voor de Gold, Silver en Bronze fleet. De beste van de Gold fleet mocht zich de winnaar van het weekend noemen.

Zondag en maandag stond er een stevige wind van tussen de 14 en 21 knopen (4-5 Bft). Met 70 m2 zeiloppervlak, moesten de zeilers alles uit de kast halen. Naast spannende wedstrijden, was er ook een hoop schade. Onder andere, 5 masten, 3 gaffels en diverse zeilen zijn gesneuveld.

Ook tijdens de laatste twee dagen toonde Mark Neeleman, met zijn bemanning Pieter van Reeuwijk en Gerard van der Krogt, zich wederom oppermachtig.

De deelnemers waren zeer enthousiast en de`KWVL, gastheer voor dit evenement, kan terug zien op een geslaagd Pinkster weekend.

De uitslagen:

Gold
1.    Mark Neeleman
2.    Peter Peet
3.    Kees Barnhard
4.    Serge Kats
5.    Marc Blees
 
Zilver
1.    Henk Bergsma
2.    F. Bulk
3.    Bas de Nes
4.    Arjen Snoek
5.    Peter Kempeneers

Brons
1.    Tjerk Feenstra
2.    Robert Jan Beek
3.    Jan Hein Bakker
4.    Ido Poelman
5.    Bas Korswagen

Tekst: Roy Schiet
Foto: Eize Hoekstra

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: