Nederlandse zeilsters op zesde plek na eerste wedstrijddag WK 470

Afrodite Zegers en Anneloes van Veen

Als eerste 470-WK in de olympische cyclus richting Tokio, kent het WK in Thessaloniki een sterke internationale line-up. 60 teams komen in actie in de 470-women klasse, waaronder Team Delta Lloyd zeilsters Afrodite Zegers en Anneloes van Veen.

De eerste dag van het WK worden er, ondanks uitstel aan het begin van de dag, drie races gevaren. Zegers en Van Veen varen hun races met wisselende resultaten en nemen na de eerste wedstrijddag een zesde positie overall in.

Lastige starts
De eerste wedstrijddag begint met uitstel. Het is erg warm en de (zee)wind trekt later aan dan normaal gesproken het geval is in Thessaloniki. In de loop van de middag mogen de 470-zeilsters dan toch het water op, met 10-12 knopen.
De eerste race weten Zegers en Van Veen niet zo goed te starten en komen op een tiende plek te liggen. Toch weet het Nederlandse duo zich weer naar voren te knokken en finisht de eerste race van het WK vierde. Ook de tweede race kent het duo geen sterke start en finisht twaalfde. De derde race gaat de start gelukkig wel goed en komen de dames als derde over de finish.

“Het kampioenschap is nog lang”
Nikos Drougkas, coach van de 470-dames/Watersportverbond, na de races: “Geen geweldige start, maar het kampioenschap is nog lang. De snelheid was goed vandaag. We hebben goed ingehaald na matige starts.”

Met nog vijf wedstrijddagen te gaan kan het nog alle kanten op. In totaal staan er vijf kwalificatiewedstrijden op het programma, waarvan er nu drie gevaren zijn. Daarna volgen er zes finalewedstrijden. Op zaterdag 15 juli vaart dan de top tien nog een medalrace, waarna duidelijk zal worden wie er met de felbegeerde wereldbeker naar huis gaat.

Op dinsdag wordt er, net als maandag, pas later op de dag wind verwacht. Later deze week zal de temperatuur iets afnemen en zullen ook de condities veranderen.

Meer informatie over het WK 470 in Thessaloniki is te vinden via: http://2017worlds.470.org/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Comments

Voor u geselecteerd: