Wisselvallige dag voor zeilsters Zegers en Van Veen bij WK 470

WK 470

Nederlandse 470-zeilsters Afrodite Zegers en Anneloes van Veen hebben hun tweede wedstrijddag onder lastige omstandigheden gevaren bij het WK 470 in Thessaloniki. De dames hebben een moeizame eerste race, maar weten zich te herpakken, en komen hun tweede race als eerste over de finish. Hiermee zakt het duo één plek in het klassement, van de zesde naar de zevende positie overall.

Met nog vier wedstrijddagen te gaan kan het nog alle kanten op voor Zegers en Van Veen. Uiteraard hopen ze de wereldtitel binnen te slepen, maar de dames begeven zich in een zeer sterk veld en zullen dus flink moeten knokken. Iets waar de Nederlandse zeilsters gelukkig zeer bedreven in zijn: samen vechten tot het allerlaatste moment. Daar heeft coach Nikos Drougkas dan ook alle vertrouwen in: “Ik ben teleurgesteld in de races van vandaag, maar ik ben er ook van overtuigd dat de dames sterker terug zullen komen.”

Meer risico nemen betaalt zich uit
Niet alleen de resultaten voor de dames waren wisselvallig, ook de weersomstandigheden waren variabel. 6-11 knopen en een flink draaiende wind. Dan komen dergelijke wisselende resultaten vaker voor. Anneloes van Veen, na de tweede racedag: “ eerste race voeren we gewoon niet sterk. De tweede race besloten we meer risico te nemen en dat betaalde zich goed uit.”

De 470-dames hebben momenteel vijf kwalificatieraces gevaren. Hierna zullen de fleets opgesplitst worden in een gold fleet en silver fleet. Zegers en Van Veen voegen zich met hun zevende positie overall bij de gouden vloot. In deze formatie zullen ze hun zes finaleraces gaan varen. De uiteindelijke top tien vaart zaterdag de medalrace om te bepalen wie er met de wereldbeker huiswaarts gaat.

Meer informatie over het WK 470 in Thessaloniki is te vinden via: http://2017worlds.470.org/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Comments

Voor u geselecteerd: