PREVIEW: Wereldkampioenschap Yngling Sneek 16 t/m 22 juli 2017

Wereldkampioenschap Yngling Sneek

Zondag 16 juli is het zover, de officiële opening van de Yngling wereldkampioenschappen 2017. Dit jaar wordt het evenement op het Sneekermeer georganiseerd door de Yngling Club Holland, in samenwerking met de Koninklijke Watersportvereniging Sneek.

Maandag wordt de eerste wedstrijd gezeild en liggen er 45 Ynglings op de startlijn. In totaal doen er vijf verschillende nationaliteiten mee. De oud Olympische klasse heeft in totaal 19 wedstrijden op het programma staan verspreid over vijf dagen.

Starteiland
Het wereldkampioenschap wordt georganiseerd vanaf het starteiland. De meeste deelnemers verblijven daar in tentjes, boten, campers, of in het regattacentrum zelf. Naast het regattacentrum staat een grote tent waar elke ochtend de schippersmeeting gehouden wordt. Na elke zeildag vindt de dagprijsuitreiking plaats en presenteert een land zijn specialiteiten tijdens de ‘national party’. Op zondag is de aftrap voor Nederland en staat er erwtensoep op het menu.

Korte wedstrijden
Het wereldkampioenschap bestaat uit korte wedstrijden, waardoor het ook voor toeschouwers spectaculair zal worden. Met 45 boten op de startlijn en bij de boeirondingen zal iedereen vechten om het beste plekje. Er wordt niet alleen gestreden om de eerste plek, maar ook om de titel ‘beste vrouwenteam’, het beste jeugdteam en er is dit jaar ook een prijs voor beste senior stuurman.

Toeschouwersboot
Op de laatste wedstrijddag, 22 juli, is er een toeschouwersboot aanwezig. Bent u nieuwsgierig en wilt u dit evenement van dichtbij meemaken? Dat kan! Om 9.30 uur is de afvaart vanaf het starteiland naast de Roerkoning. Bent u niet in de gelegenheid om dit evenement ter plekke te volgen, blijf dan op de hoogte via de website: www.ynglingworlds.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: