WK 470: Nederlandse zeilsters Zegers en Van Veen klimmen in klassement

WK 470

Na een moeizame eerste helft van het WK 470 voor de Nederlandse zeilsters Afrodite Zegers en Anneloes van Veen, lijkt het duo haar draai weer wat meer gevonden te hebben. In het Griekse Thessaloniki hebben de dames een aantal stappen omhoog kunnen nemen in het overall klassement en staan nu op de zesde plek overall, met 46 punten.

Nog steeds hebben de dames een flinke afstand te overbruggen tot het Poolse duo Agnieszka Skrzypulec en Irmini Mrózek Gliszczynska, die met 18 punten aan kop gaan.  

Zoals alle dagen van dit WK tot dusver, begint de dag met uitstel van de wedstrijden. De wind komt pas laat op gang. Met 5-7 knopen en redelijk stabiele omstandigheden gaan de dames het water op voor hun eerste race van de dag, wat alweer de achtste race van dit event is. De start pakt niet lekker uit voor de dames. Ze komen 18e te liggen, maar varen sterk. Het duo finisht na een mooie inhaalrace als zesde.

De race die daarop volgt, race negen, beginnen de dames meteen goed. Zegers en Van Veen liggen op een tweede positie met nog maar 1 rak te gaan als de race, erg onverwachts, af wordt gebroken wegens te weinig wind. Het racen zal pas de volgende dag weer worden hervat.

Nieuwe races, nieuwe kansen
Hoewel het afbreken van de laatste race niet heel positief ontvangen werd door een groot deel van de vloot, komen Zegers en Van Veen tevreden van het water. Ze hebben als team goed weten te varen en daar zijn de dames vanzelfsprekend blij mee. Het duo kijkt dan ook optimistisch naar aankomende dagen. “Morgen nieuwe races, met weer alle kansen”, aldus Van Veen.

Op vrijdag start het duo aan de laatste twee dagen van het WK 470. Op zaterdag 15 juli vaart de top tien van de vloot de medalrace. Dan zal ook duidelijk worden wie de felbegeerde wereldbeker in de wacht sleept.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Comments

Voor u geselecteerd: