Gratis zeilles voor de jeugd tijdens WK Splash Lelystad

Gratis zeilles

Van zaterdag 22 tot en met maandag 24 juli meert rondreizend watersportevenement Optimist on Tour aan in de Bataviahaven in Lelystad tijdens het WK Splash. Onder begeleiding van gecertificeerde instructeurs leren de kinderen zeilen in een Optimist, kanovaren en suppen.  Op deze manier maakt Optimist on Tour watersport toegankelijk voor alle kinderen in Nederland.

Ilse Köpping, hoofdinstructrice Optimist on Tour: “Tijdens het WK Splash varen meer dan honderd jonge zeilers hun WK op het Markermeer. Kinderen die nog geen zeilervaring maar wel ‘watersport kriebels’ hebben en nieuwsgierig zijn kunnen bij Optimist on Tour kennismaken met de watersport. Na een korte theorieles ga je lekker het water op in een Optimist en ervaar je hoe leuk de watersport is”. Klik hier voor meer informatie en schrijf je gauw in!
 
Optimist on Tour vindt plaats tijdens het WK Splash zeilen dat van 22 tot en met 29 juli in en rondom de Bataviahaven in Lelystad wordt gehouden. Gerard Aartsen, initiatiefnemer WK Splash: “En dat is niet toevallig. Watersport is een van de focussporten van de gemeente Lelystad en de Provincie Flevoland omdat het zo goed bij het gebied past. Flevoland wordt immers (bijna) volledig door water omringd. En nu kunnen de Flevolandse kinderen ook zelf kennismaken met de watersport, door de komst van Optimist on Tour.”

Het doel van Optimist on Tour is een volgende generatie enthousiast maken voor de watersport. Sinds de start in 2014 hebben inmiddels 40.000 kinderen kennis gemaakt met de watersport. Kinderen die na Optimist on Tour verder willen met zeilen, kanovaren of een andere watersport, kunnen via het Watersportverbond een leerzaam en leuk werkboek opvragen en kosteloos een proefles volgen bij een watersportvereniging of vaarschool in de buurt.

Door heel Nederland!
In samenwerking met gemeenten en scholen trekt Optimist on Tour door het hele land! Deze zomer meert het watersportevenement nog aan in:
22 t/m 24 juli – Lelystad – WK Splash
29 augustus t/m 3 september – Amsterdam Hiswa

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: