Thibaud Dirix en Lisemarie Vandamme winnen Belgisch kampioenschap Cadet

Belgisch kampioenschap Cadet

Het Open Belgisch Kampioenschap Cadet werd naar traditie gehouden tijdens de Nieuwpoortweek, een typisch Belgisch onderonsje vanwege de examens bij de Noorderburen. De gedrevenheid waarmee om elke plaats werd gevochten, was daarom niet minder fel.

In zeer gevarieerde omstandigheden werden 9 manches gevaren. De strijd om de 1e en 2e plaats was zoals vaker dit jaar tussen de teams Victor De Ripainsel - Kobe Stroobandt en Thibaud Dirix - Lisemarie Vandamme, waarbij de laatstgenoemden aan het langste eind trokken.

De strijd om de derde plaats was bijzonder spannend. Elke dag was er weer een ander team dat in de tussenstand op het podium stond. Uiteindelijk heeft het team Jeroen Vangeneugden - Erazem Perko de derde plaats binnengehaald, na een paar sterke laatste manches.

Podium BK Cadet 2017
Deze wedstrijd, door de stroming, de sterke wind ofwel net zeer zwakke wind, was een ideale voorbereiding voor het WK in Bruinisse, op het Grevelingenmeer.

Alle teams hebben zich 100% gegeven en zijn klaar voor het grotere werk op het WK. Het zal een fel bevochten WK worden met teams uit onder andere Argentinië, Australië, Groot-Brittanië, Ukraïne en zelfs Rusland.
 
Het WK in Bruinisse is vanwege de zeer nabij gelegen geografische ligging bijna een thuismatch en is dus een ideale gelegenheid om onze Belgen te komen aanmoedigen. Afspraak van 5 tot en met 11 augustus.

U kan natuurlijk ook steeds de Facebookpagina van de Cadet klasse raadplegen: www.facebook.com/cadetnews of u informeren via de site van de organisatie: www.cadet2017.com

 

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Comments

Voor u geselecteerd: