Zeilers weerbericht weekend 15–16 juli 2017

Weerkaart vrijdag 14 juni 2017

Tijdens het weekend tracht het Azorenhoog greep te krijgen op ons weerbeeld, maar twee verzwakte storingen steken hier een stokje voor. De zon wil wel maar de storingen zorgen tijdelijk voor meer bewolking.

Vandaag vrijdag 14 juli 2017 passeert er een occlusie, verbonden met een depressiekern boven de Noordzee. Vannacht passeert er een mobiele wig, zaterdagmiddag 15 juli ’17 gevolgd door een warmfront. In de nacht van zondag 16 juli ’17 op maandag 17 juli ’17 trekt een sterk verzwakt koufront over. Ondertussen bouwt het Azorenhoog een afzonderlijke kern op boven de Britse Eilanden..

Zaterdag 15 juli is er eerst nog een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen, vanaf de middag wordt het zwaarbewolkt en kan er wat lichte regen of motregen vallen. Goed, later matig zicht.  Maxima rond 20 °C. Minima rond 18 °C.

Wind op zee: Matige wind (8-12 kt) uit WNW, krimpend naar ZW en toenemend tot vrij krachtig (17-21 kt). Golven rond 0.7 m, toenemend tot 1.1 m.

Wind aan de kust: Zwakke tot matige wind (5-10 kt) uit W, krimpend naar WZW en toenemend tot matig (8-12 kt). Golven rond 0.4 m, toenemend tot 0.9 m.

Rukwinden: Tot 25 kt.

Opmerkingen: Geen.

Weerkaart zaterdag 15 juli 2017

Zondag 16 juli  is er veel bewolking, later op de dag zijn er wat meer opklaringen. Matig tot goed zicht. Maxima rond 22 °C. Minima rond 15 °C.

Wind op zee: Matige wind (11-16 kt) uit WZW, afnemend tot matig (8-12 kt). Golven rond 0.6 m.

Wind aan de kust: Matige wind (8-12 kt) uit WZW, afnemend tot matig (7-10 kt). Golven rond 0.8 m, afnemend tot 0.6 m.

Rukwinden: Niet van toepassing.

Opmerkingen: Geen.

Weerkaart zondag 16 juli 2017

 

Labels

Auteur:

  • Fritz Buyl

    Is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions. Routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Begeleidde daarnaast de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Comments

Voor u geselecteerd: