54ste Europees Kampioenschap Sharpie zeilen op Alkmaardermeer

Sharpie zeilen

Nog maar een paar dagen totdat het 54ste Europees Kampioenschap Sharpie gezeild wordt op het Alkmaardermeer. Vanaf 30 juli tot en 4 augustus zal er in tien races worden bepaald wie zich gedurende een jaar Europees Kampioen mag noemen in de oud-Olympische klasse.

Voorzitter van de Sharpie klasse Daan Versteeg “Er worden circa 45 schepen verwacht uit Nederland, Duitsland, Engeland, Portugal en Spanje. Samen met Alkmaarse Roei- en Zeilvereniging en restaurant De Roef is een compact “Sharpiedorp” gecreëerd voor moederschepen, tenten, caravans en campers in Akersloot met een afwisselend sociaal programma voor zowel de zeilers als de meer dan 200 meereizende familieleden, supporters en oud-Sharpiezeilers. De wedstrijdleiding ligt in handen van Frouk Segaar van Comite Alkmaardermeer, een uiterst ervaren wedstrijdleider.”

Nederlandse deelnemers zijn torenhoog favoriet, met bovenaan regerend Europees Kampioen Jan-Pieter Braam die een maand geleden op de Noordzee de Engelse titel heeft veroverd en heeft aangetoond dat het met de vorm wel snor zit. Patrick van Raalte heeft in mei na jarenlang proberen zijn eerste Nederlandse titel gepakt en zal er op gebrand zijn de goede lijn door te trekken in Alkmaar. Kersvers Duits Kampioen en vijfvoudig Europees Kampioen Tom Weller staat ook hoog in de rij met favorieten. Vanuit Engeland wordt felle tegenstand verwacht van Chris Gibbs, die al vier Europese titels in Engeland wist te veroveren en heeft aangegeven gebrand te zijn op zijn eerste titel op het continent. Portugees kampioen Nelson Machado heeft een nieuwe Sharpie gebouwd voor dit kampioenschap en is daarmee een “dark-horse” voor de eindoverwinning.

Belangstellenden zijn van harte welkom om op het water de wedstrijden te komen bekijken, maar wordt gevraagd rekening te houden met de deelnemende schepen.

In september organiseert de 12m2 Sharpie klasse samen met WV De Spiegel het eerste Nederlands Kampioenschap Sharpie sprint. In 2018 wordt het EK gehouden op een uitloper van de Elbe in Hamburg en neemt de klasse deel aan de Vintage Yachting Games in Kopenhagen. Meer informatie op facebook 12m2sharpie.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: