Team Dutch Wave wint zilver bij Open Oostenrijks Kampioenschap matchracen

Team Dutch Wave

Team Dutch Wave heeft de tweede plek behaald tijdens de Oostenrijkse matchrace kampioenschappen in Bregensz op de Bodensee. Na het winnen van de Open Duitse Kampioenschappen een week geleden, moest Dutch Wave in Oostenrijk na een spannende finale genoegen nemen met zilver.

Het team bestond deze wedstrijd uit Jelmer van Beek (22, Groningen), Wouter Sonnema (22, Delft), Niek de Boer (25, Groningen) en Maarten Smit (21, Sneek). De Oostenrijkse organisatie had als boot de spectaculaire J/70 uitgekozen, waarin een internationaal veld van 13 teams uit Polen, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Nederland streden.

Vrijdag was er weinig tot geen wind op de Bodensee. De eerste dag werd daarom maar één wedstrijd gezeild. De tweede dag was er én wind én zon, zodat de poulefase uitgevaren kon worden. Met vier overwinningen en één verlieswedstrijd verzekerden de vier mannen van team Dutch Wave zich van een plek in de halve finales.

Halve finales

Het Poolse Bakista team, nummer 11 op de wereldranglijst, koos het 100 plekken lager geklasseerde Dutch Wave als tegenstander. Na drie spannende wedstrijden konden de Polen echter naar huis.

In de finale was regerend Oostenrijks kampioen Max Trippolt de tegenstander. In de eerste wedstrijd kreeg team Dutch Wave – in leidende positie – een ongelukkige jurybeslissing tegen. De jury bood later excuses aan voor het trekken van de verkeerde vlag, maar de wedstrijd bleef verloren.

In de tweede wedstrijd duwde het team van Trippolt zijn gennakerboom nipt als eerste over de finish, waardoor de titel voor nog een jaar in Oostenrijk blijft.

European Match Race Tour

De volgende wedstrijd van Dutch Wave in de Europese Match Tour is van 25 tot en met 27 augustus. In de tussentijd zeilen de verschillende teamleden de Cowes Week, Fastnet, Eredivisie Championsleague in Moskou of doen mee met het Melges 32 World Cup in Kroatië.

Jelmer van BeekOver Team Dutch Wave

Dutch Wave is in 2016 opgericht door Jelmer van Beek. Doel is deel te nemen aan de Professionele World Match Racing Tour. Deze tour heeft in het verleden bewezen vele succesvolle Volvo Ocean en Americas Cup zeilers voort te brengen.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: