Nieuwpoortweek lokt grote internationale vloot

Nieuwpoortweek

Van 1 tot 5 juli werd de internationale Nieuwpoortweek gezeild voor de kust van Nieuwpoort. Op 2 wedstrijdbanen gaven meer dan 200 zeilers uit een tiental landen het beste van zichzelf. Ook de Noordzee liet zijn diversiteit ontdekken met een stormachtig weekend met erg grote golven, licht weer tijdens de laatste dagen en perfect zeilweer met wind tot 20 knopen op maandag.

Het gevecht met de stroming is een wederkerend item en vooral voor de Laser 4.7 zeilers was dit een uitstekende voorbereiding op het nakende wereldkampioenschap in Nieuwpoort.

Op de oostelijke baan streden 150 optimisten. De Australiër Wilson Blake was net als vorig jaar de sterkste. Ook de Belgen deden het prima in aanloop naar het WK in Thailand. Wiliam Risselin werd vierde, Kwinten Borghijs vijfde.

Op de westelijke baan was er het OBK Cadet dat gewonnen werd door Thibuad Dirix en Lisemarie Vandamme op korte afstand gevolgd door Boris De Ripainsel en Kobe Stroobandt. Deze zeilers bereiden zich voor op het WK Cadet in Bruinisse later deze maand.

In de Europe klasse was Kilian Vermeersch de sterkste bij de jongens, Elien Sahin domineerde bij de meisjes. In het weekend was er ook de RS 500 vloot waar Pim en Lisa Van Vugt net als vorig jaar domineerden.

En dan was er de vloot Laser 4.7 die in volle voorbereiding op het WK is, daar domineerden de Nederlanders met een eindoverwinning voor Teun In Der Maur voor Annabelle en Thomas Westerhof.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: