Flevo Race viert dubbel lustrum

Flevorace

De KNZ&RV organiseert van 18 tot 20 augustus 2017 de Flevorace. Dit jaar is het een bijzondere editie. De Flevorace wordt voor de 75e keer gehouden. En dat bij onze Vereniging die dit jaar 170 jaar bestaat. Een dubbel lustrum dus. De organisatie wil er alles aan doen om het dit jaar tot een feest te maken dat je als zeiler niet mag en kan missen.

De Flevorace is grootste zeilwedstrijd van het IJssel- en Markermeer, meetellend voor de nationale competenties. Met op het water een unieke mix van platbodems, klassieke en moderne zeiljachten. De Flevorace wedstrijdorganisatie biedt zowel korte en langebaan wedstrijden in voldoende diep en wier-vrij water voor full crew en shorthanded teams.

Platbodems

Dit jaar zijn de J/70 sportboten voor het eerst ook van de partij. Zij strijden om de Flevobeker, die in het verleden aan boten van vergelijkbare lengte werd uitgereikt.

De KNZ&RV sociëteit vormt de centrale ontmoetingsplaats. Hier ontvangen wij de deelnemers met een heerlijk diner, gezellige borrels (steigerbier) en een professionele organisatie. Inschrijven kan nog tot en met volgende week donderdag.

Flevorace lustrum

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: