Rolf en Esther de Jong pakken goud op wereldkampioenschap Flying Junior

Rolf de Jong en Esther de Jong Flying Junior

Van 24-29 juli vond in Portoroz, Slovenië het wereldkampioenschap Flying Junior 2017 plaats. Aan het WK in deze gezellige 2 mans zwaardboot namen 58 deelnemers uit 9 verschillende landen deel variërend in leeftijd van 9 tot 65 jaar. Aan de start ook 15 teams uit Nederland en België, waaronder de regerend Europees Kampioen (Rolf en Hugo de Jong), en de runner-up van het EK van 2016 (Hylke Sasse).

Bij lichte weersomstandigheden van 2-3 beaufort, zette Rolf de Jong (Wereld Kampioen 2011) zeilend met zijn dochter Esther meteen de toon door de eerste dag een 2, 1 en een 3 te varen. Ook de 2e dag verliep sterk voor hen met een 1, 7 en 5e plaats. Ze werden echter op korte afstand gevolgd door een duits team en Guido Sol (Wereldkampioen 2013) zeilend met Hugo de Jong (de zoon van Rolf) op plaats 3. Na 9 races op dag 3 was het verschil tussen de twee oud Wereldkampioenen teruggelopen tot 3 punten, terwijl Hylke Sasse op plaats 4 ook nog kans maakte op het podium. De laatste dag met 3 races kon er dus nog van alles gebeuren.

Het werd een zenuwslopende dag. Door een 2e plek in race 10 kwamen Guido en Hugo op exact gelijk hoogte als Rolf en Esther. Een heftig onderling duel in race 11 zorgde ervoor dat Guido en Hugo met 1 punt de leiding namen voor de laatste race. De laatste race moest de beslissing brengen. Een solide 2 plaats van Rolf en Esther de Jong met de NED 961 bracht hun de wereldtitel. Guido Sol en Hugo de Jong eindigde als 2e, terwijl Hylke Sasse en Daria Marino de 4e plaats bemachtigden.

Rolf en Esther de Jong

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: