Nicholas Heiner kijkt terug op eerste internationale goud in Finn klasse

Nicholas Heiner

Afgelopen week stond in het Deense Aarhus het ‘test-event’ voor het ISAF WK 2018 op het programma. Tijdens deze generale repetitie van dit grootste olympische zeiltoernooi won Nicholas Heiner het goud in de sterk bezette internationale Finn-klasse.

Heiner, die in 2014 de wereldtitel in de Laser-klasse veroverde, maakte afgelopen jaar de overstap naar de technisch meer uitdagende Finnjol. Heiner was uiteraard heel blij met zijn eerste goud in deze klasse. De focus voor dit jaar van Heiner ligt nog steeds op het WK dat begin september gevaren wordt in het Hongaarse Balatonfoldvar.

Lastige plek om te varen 
Heiner vervolgt: “Aarhus is dus echt een lastige plek om te varen. Je moet een allround zeiler zijn. Je moet goed je ogen buiten de boot houden. Dat is mij redelijk gelukt deze week. Ik voer sterke strategische kruisrakken en had snelle voor-de-windse raken. Dan weet je al dat je goed bezig bent.”

Laatste dag, de mooiste 
Ondanks dat Heiner tot de lichtere mannen in de vloot behoort hield hij zich ook met harde wind goed staande. Heiner: “De laatste dag was de mooiste dag. Ik voer een eerste en een tweede plaats, terwijl het hard waaide. Normaal heb ik met harde wind nog wat meer moeite dan de rest van het veld, aangezien ik nog niet zo zwaar ben als de rest van de mannen. Om dan toch juist in die harde windomstandigheden de winst te pakken dat was echt een opsteker.”

Laatste dag, de mooiste 
Ondanks dat Heiner tot de lichtere mannen in de vloot behoort hield hij zich ook met harde wind goed staande. Heiner: “De laatste dag was de mooiste dag. Ik voer een eerste en een tweede plaats, terwijl het hard waaide. Normaal heb ik met harde wind nog wat meer moeite dan de rest van het veld, aangezien ik nog niet zo zwaar ben als de rest van de mannen. Om dan toch juist in die harde windomstandigheden de winst te pakken dat was echt een opsteker.”

Agenda: 
4 – 10 September WK Finn – Balatonfoldvar, Hongarije

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Comments

Voor u geselecteerd: