Oostende verwacht 30 Draken voor het Open Belgisch Kampioenschap Draak zeilen

Draak klasse zeilen

Op 4 augustus komt traditiegetrouw een van de top zeilevenementen in België naar Oostende. De Draken klasse heeft dan zijn Belgische open kampioenschap. De meest dynamische en grootste eenheidsklasse is reeds enkele jaren terug op volle sterkte en beleefd weer de glorietijden.

30 Draken uit Engeland, Nederland en Duitsland, samen met een 14-tal Belgische Draken waaronder vele ex-Belgische kampioenen van de laatste 15 jaar zullen strijden voor de vele prijzen.
 
De uitdaging voor de Draakzeilers, die een met een gemoderniseerd ontwerp van 1928 varen, is de grilligheid van het Noordzeeklimaat en natuurlijk de stroming.

Het succes van de klasse is te wijten aan de rigoureuze toepassing van de regels, de hoge graad van fair play en collegialiteit, de mix van genders en zeiltalent van alle niveaus en de pro actieve aanpak die jong talent aantrekt en stimuleert.

Er zullen 8 reeksen worden gevaren voor de kust. Dagelijks ziet het publiek de vloot de haven van Oostende uit en weer invaren.

Prijzen

  • The BDA Youngest Team Prize voor het beste jongste team, vorige jaar gewonnen door Team FIT CHICK GBR753 met een totale leeftijd van 89 jaar.
  • Vintage Trophy Cup voor de beste Classic Dragon (25j en ouder)
  • Winnaar van het kampioenschap

Brugse Zot cup

Enkele beelden van de Brugge Zot cup, voorronde van Open Belgisch Kampioenschap Draak in Oostende:

Labels

Auteur:

  • Pit De Jonge

    Pit De Jonge is letterlijk in een scheeps nest geboren. Hij free lancet sinds 1979 als foto- en tekstjournalist of commentator voor binnen- en buitenlandse media. De focus is steeds het water met als thema’s -sport,-recreatie, -toerisme, -competitie,-erfgoed en -economie. Als Ship to Shore verzorgt hij sinds 1987 de communicatie van een brede waaier aan watergerelateerde evenementen en organisaties. 

Voor u geselecteerd: