Marit Bouwmeester pakt de leiding in klassement WK Laser Radial zeilen

Marit Bouwmeester

Vrijdag was een dag met weinig wind en veel uitstel bij het WK Laser Radial zeilen in Medemblik, maar met mooie resultaten voor de Nederlandse zeilsters. Marit Bouwmeester (NED) zeilt wederom twee sterke races, terwijl Evi van Acker (BEL) bij de tweede race vijftiende finisht.

Marit Bouwmeester neemt daardoor de leiding in het klassement met een totaal van 22 punten. Hiermee ligt de Friezin negen punten voor op Van Acker, die nu tweede staat. Ook Jonker en Van der Vaart weten zich in de top tien van het klassement te voegen. Maxime Jonker staat momenteel zesde, Daphne van der Vaart zevende.

In de ochtend worden de zeilsters het IJsselmeer op gestuurd, maar kunnen al gauw weer terug richting de kant. Te weinig wind. ‘s Middags mogen de zeilsters het nog een keer gaan proberen. Een stuk vroeger dan verwacht. Met ongeveer 6 knopen wind beginnen de Laser Radial zeilsters aan hun eerste race van de dag. Deze eerste finalerace liggen Bouwmeester en Van Acker dicht bij elkaar. Van Acker weet Bouwmeester achter zich te houden, waardoor Bouwmeester als vijfde finisht. Daphne van der Vaart finisht de race eerste en betreedt daarmee de top tien van het klassement.

Drie Nederlandse zeilsters in top tien
Race twee van de dag pakt erg goed uit voor de Nederlandse zeilsters. Bouwmeester weet derde te finishen, terwijl van Acker vijftiende finisht. En met het varen van de tiende race van het evenement, mag er een tweede race van het WK weggestreept worden. Gunstig voor Bouwmeester, die nu beide teleurstellende races van haar eerste wedstrijddag door mag strepen. Hiermee neemt Bouwmeester de leiding in het klassement. En ook voor Van der Vaart en Jonker pakt het goed uit. Jonker staat momenteel zesde overall met 68 punten, Van der Vaart zevende met 74 punten.

Bouwmeester is uiteraard blij met haar koppositie. Toch was het een uitdagende dag voor de Friezin: “Vandaag lastige omstandigheden. Veel wachten, maar in de middag weer sneller terug het water op dan verwacht. Dat is best vermoeiend en een uitdaging om wel gewoon met volle focus aan de races te beginnen. Maar we zijn tevreden met vandaag. De windkracht en windrichting waren hetzelfde als maandag. Als je dan de punten waarop het dag 1 fout ging nu goed weet te doen, is dat gewoon super.”

Voor zaterdag wordt er wederom weinig wind voorspeld. Of er gezeild kan worden op de laatste wedstrijddag kan dus nog wel eens spannend worden. Desondanks kijkt Coach Roelof Bouwmeester uit naar de volgende dag: “We zijn klaar voor alles!”

De laatste twee finaleraces staan gepland vanaf 11u. Daarna zal duidelijk worden welke zeilster zich de wereldkampioen Laser Radial 2017 mag noemen.

Meer informatie over het WK Laser Radial is te vinden op: http://www.laserradialworlds.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Comments

Voor u geselecteerd: