Team Brunel schipper Bouwe Bekking maakt vier nieuwe teamleden bekend

Team Brunel

Team Brunel schipper Bouwe Bekking heeft zondag 6 augustus een viertal nieuwe teamleden bekend gemaakt voor hun Volvo Ocean Race 2017-18 campagne. Al eerder zijn de Nederlanders Bekking en Carlo Huisman aangekondigd. De Italiaan Alberto Bolzan en de Argentijn Maciel Cicchetti zijn de nieuwe ervaren namen.

De Argentijn Juanpa Marcos en Australiër Kyle Langford vormen, samen met Huisman, voorlopig de talenten van het team dat op 22 oktober in Alicante van start gaat.

Mix van talent en ervaring

Bekking doet voor de achtste keer mee aan de langste en zwaarste zeilrace rond de wereld en is opgetogen over de samenstelling van zijn nieuwe team.

Bekking zei: “In deze campagne zetten we bewust in op de koppeling van talent aan ervaring. Daarnaast willen we kennis overdragen aan de volgende generatie. Met Carlo, Kyle en Juanpa hebben we drie toptalenten. Alberto, Maciel en ikzelf brengen een hoop ervaring mee aan boord.”

Samenstelling team

Team Brunel gebruikt de komende periode om in verschillende samenstellingen zich voor te bereiden op deze beroemde zeilrace rond de wereld. Ervaring opdoen en selecteren daar draait het om volgens Bekking.

Bekking vervolgt: “We werken toe naar een selectie van ongeveer twaalf mannen en vrouwen. Tijdens deze Fastnet race testen we bijvoorbeeld een jonge Duitse navigator: Robin Zinkman. Voor elke etappe in de Volvo Ocean Race stellen we straks het beste team samen. Dit team wisselt per etappe en dat is afhankelijk van de verschillende karakteristieken van zo een etappe.”

Fastnet race onderdeel van Leg 0

De zeven reeds ingeschreven teams in de Volvo Ocean Race starten vandaag, zondag 6 augustus, in de legendarische Fastnet race. De Fastnet is een onderdeel van Leg 0. Leg 0 telt niet mee voor het klassement, maar is, voor de ingeschreven teams, een verplicht nummer.

Leg 0 bestaat uit een viertal onderdelen:

 • 2 augustus – Around the Isle of Wight (50 nm)
 • 6 augustus – Fastnet Race (608 nm)
 • 10 augustus – Plymouth, Engeland naar St Malo, Frankrijk (125 nm)
 • 13 augustus – St Malo naar Lissabon, Portugal (770 nm)

Resultaat Around the Isle of Wight

 1. MAPFRE (ESP)
 2. Team BRUNEL (NED)
 3. Team AkzoNobel (NED)
 4. Dongfeng Race Team (CHN)
 5. Turn the Tide on Plastic (tbc)
 6. Vestas 11th Hour Racing (USA)
 7. Sung Hung Kai Scallywag (HKG)

Team Brunel

Kyle Langford – 30-06-1989 - Australië

Deze 28-jarige Australiër maakte al onderdeel uit van maar liefst twee America’s Cup campagnes met het Amerikaanse Oracle Team USA. Kyle staat nu voor zijn debuut in de Volvo Ocean Race. Deze onder 30 zeiler kijkt niet alleen uit naar zijn eerste Volvo maar wil ook graag leren van de ervaren mannen aan boord: “Het is een droom die uitkomt. Zeker met deze mannen en hun ervaring."

Juanpa Marcos – 28-12-1981 - Argentinië

Juanpa Marcos is één van de, voorlopig, drie debutanten aan boord bij Team Brunel in de Volvo Ocean Race. De 35-jarige Argentijn kijkt uit naar zijn eerste Volvo Ocean Race: “Dit is een grote uitdaging voor mij. Maar ik ga van de ervaring genieten en ongetwijfeld een hoop leren."

Alberto Bolzan – 14-05-1982 – Italië

Voor de eveneens 35-jarige Alberto Bolzan wordt het zijn tweede deelname. De Italiaan maakte zijn debuut in de Volvo Ocean Race 2014-15 voor Team Alvimedica. Bolzan: “In de vorige editie was ik stuurman en wachtleider. Dat ik nu opnieuw aan het avontuur mag deelnemen maakt mij trots. De liefde voor sport en het zeilen in het bijzonder is er met de paplepel ingegoten.”

Maciel Cicchetti – 24-09-1973 – Argentinië

Voor de Italiaanse Argentijn Cicchetti wordt het zijn derde Volvo Ocean Race na deelnames voor Telefonica Black 2008-09 en Team Vestas Wind 2014-15. De 43-jarige Cicchetti kijkt uit naar zijn nieuwe rol: “Het is een eer om met Team Brunel te zeilen. Ik ben er trots op dat we, samen met de Italiaan Alberto Bolzan en de Argentijn Juan Pablo Marcos, toch een Latijns sausje aan boord brengen. Jongens met wie ik al veel heb gevaren. Het is een sterk signaal ook naar de volgende generaties die dezelfde droom en ambitie hebben."

Carlo Huisman – 01-09-1991 - Nederland

Deze jonge 25-jarige Nederlandse debutant won met Emirates Team New Zealand afgelopen zomer de Americas Cup en maakt zich nu op voor de Volvo Ocean Race onder Nederlandse vlag.

Bouwe Bekking – 17 -06-1963 – Nederland

Bouwe Bekking is de meest ervaren zeiler van de hele vloot. De 54-jarige Nederlandse schipper deed vier keer mee als bemanningslid en was vervolgens driemaal schipper in de Volvo Ocean Race.

Team Brunel

Het is de vierde keer dat er een team onder de vlag van het van oorsprong Nederlandse Brunel meevaart. Na de BrunelSunergy 1997-98, Brunel 2005-06 en Team Brunel 2014-15.

Team Brunel is een initiatief van een samenwerking van Nederlandse organisaties en investeerders waaronder Brunel, Abel Delft, ACE Ingenieurs- & adviesbureau, P2 Managers, Royal Huisman Shipyard B.V. en EY.

Auteur:

 • Een correspondent

  Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Comments

Voor u geselecteerd: