11de CR Trophy in Blankenberge kent zijn kampioenen

CR Trophy Blankenberge

De nacht van vrijdag naar zaterdag gingen de hemelsluizen open boven Blankenberge, kletsnatte plensbuien. Wat we de dag erna kregen had niemand verwacht. De door allen gekende Blankenbergse Neptunus (alias Marcel) deed zijn werk en duwde de onheilspellende mogelijke 6 beaufort met buien zaterdag om naar een stralend zeilweer dagje in de zon.

Trouwens een hele week zagen we de meest wilde windvoorspellingen voor het weekend en het laatste dat allen dachten, was een windkracht 4 à 5 west zaterdag en zuidwesten zondag … en de gehele dag de zon van de partij beide dagen … geweldig zeilweer bij een rustige zee … mijn rode kop doet me herinneren aan het totaal vergeten van zonnecrème.

CR Trophy

De afwezigen hadden dus ongelijk. We hebben in Blankenberge de ideale ingrediënten te samen gebracht om een weekend zeilfun te beleven. We hebben het weer besteld tesamen met 200 liter bier “Straffen Hendrik” onder het CR motto bier à volonté, prijzenpot in geschenkenbons van onze Blankenbergse sponsors en zeilers : de Wittevrongel Sails. North Sea Boating sponsorden ook in prijzengelden, waarvoor onze oprechte dank!  Bovenop voor elkeen kregen we de gekende Tshirts voor alle boten waarvoor we Maes en Montaco speciaal ook willen bedanken.

CR Trophy

Wedstrijdverloop zaterdag

Nu even de wedstrijd, we starten de zaterdag rustig na de middag en het laagwater Blankenberge. De kleinere CR klasse 5-6 starten voor als eerste om 12u gevolgd door de grotere en meer diepgaande jachten CR klasse 1-2 en 3-4 om 13u. De grootste klasse krijgen een baan rond de gekende Blankenbergse tonnen van 26 mijl, de andere klasse 21 mijl. Er wordt gestart in de richting van Wenduine en na ronding W-boei en de Wenduine bank oost gaat het verder rond de meetpalen van Blankenberge om al eens voor de Blankenbergse koppen te komen. De Cr Trophy is vanop het staketsel mooi te volgen door allen. Vanop het staketsel zien we de X-bie een XP33 met erna Steppe en Jurgenaut staan in best corrected time in CR 1-2, in de klasse 3-4 gaat de top drie naar Jaralella en erna de Madam en de Tetu en in de kleinste klasse 5-6 wordt het Kziena, Oase en erna de Rackam le Rouge.

CR Trophy

NRJ Ball op een golfbreker

De enige domper op het evenement was het uitvallen van de NRJ Ball op zaterdag wegens schade aan de boot, na een onzachte aanvaring met een Blankenbergse golfbreker.

Zaterdagavond, een feestje bij de VNZ, lekkere maaltijd van een rode Poon gebakken “in zijn eigen vel”, een vis die perfect werd gefileerd door de kok van de VNZ, top chef die blijkbaar elke challenge succesvol afsluit J bedankt alvast, we hebben al veel slechter gegeten, nietwaar?

Wedstrijdverloop zondag

Start wordt gegeven om 9u voor de grootse boten en 9u15 voor de kleinste klasse en een iets kortere baan. We zien een wedstrijd starten in prachtige zeilcondities en kunnen de boten de gehele baan volgen. Een kortere baan is gegeven om tijdig voor een regenfront binnen te zijn iets na de middag. We zien een zeilwedstrijd van een 4-tal uur met volgende winnaars, opnieuw de X-bie gevolgd door Juggernaut in CR 1-2, de jaralella, tetu erna Madam in CR 3-4 en de ambiance, oase en kziena in CR 5-6.

Na twee dagen zeilen zijn de CR kampioenen gekend

  • CR 1-2 de X-bie gevolgd door de Jugernaut en de Steppe
  • CR 3-4 de Jaralella met erna de Tetu en de Madam
  • CR 5-6 de Kziena, oase en erna de ambiance.

De volledige CR Trophy 2017 uitslag

CR Trophy uitslag

Tekst en foto's: Stijn Reunis

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: