Wereldkampioenschap J/70 zeilen van start in Italië

Team DRV J/70

Vijf Nederlandse team zitten in Porto Cervo, Italië te wachten op goede wind voor het wereld kampioenschap in de J/70 klasse. Het totale deelnemersveld bestaat uit 172 boten. De metingen en registratie zitten er op, de practice race is afgelast: 53 knopen wind is er gespot op het weerstation.

De officiële races starten morgen, al is de kans groot dat er pas woensdag of donderdag gezeild kan worden.

Team DRV (boeg 136)

De mannen uit Zeeland zijn zondag aangekomen. David van der Plasse, Jan-Jaap de Baar, Bastiaan Pieters en Vincent  Pieters zeilen de boot van DRV, lid van WSV Wolphaartsdijk. Een nieuw set zeilen met de gennaker in de Nederlandse drie kleur moet hen wel vleugels geven! ‘Een tweede plek is in dit veld ook best goed, nee nu even serieus: met een plek in de top 100 zijn we zeker tevreden’ aldus David, eigenaar van de boot.

Team Kim from Holland (boeg 188)

Het Kaag-team van Alwin van Daelen, Dennis Goethals, Renee Groeneveld en Rutger van Eeuwijk is het enige team dat er al twee intensieve trainingssessies op heeft zitten in de harde wind van de afgelopen dagen.  ‘Hard gewerkt om de boot soepel door de meting te krijgen en nog gevaren. Aan de voorbereiding kan het niet liggen, het WK kan beginnen!’ aldus Alwin.

Team Kim

Team She Sails (boeg 266)

Het damesteam varend in de boot van Waterland Monnickendam is zaterdag door de meting gegaan, maar heeft gekozen om niet te varen om de boel heel te houden. ‘Het is moeilijk te voorspellen hoe we het gaan doen in zo’n grote vloot. We varen het hardst als de sfeer top is aan boord, dus dat is prioriteit een en dan komen de resultaten vanzelf’. Rikst, Sanne, Milah, Fettje en Nova zijn een van de drie all-female teams in de vloot.

Team She Sails

Team PlaJ (boeg 227)

Het team van Wouter, Rens, Wick en Gilbert hebben dit jaar veel J/70 evenementen gevaren in Italië en hebben het meest gevaren binnen deze competitie. ‘We zijn hier om te winnen’ aldus Wick.

Team Vesper (aka ‘Diederik en zijn pro’s’)

Diederik, Mark, Ivan en Sander maken even een overstap vanaf de grote boten. Ze hebben nu al een aantal keren gevaren in de J/70: even zeilen om het zeilen. Heel veel samen gevaren hebben ze niet. De Van Uden Reco was hun laatste krachtmeting in de klasse, maar dat is even wat anders dan de 172 boten van nu.

Lees ook: A record fleet of 171 teams is ready for the Audi J/70 World Championship

Labels

Auteur:

  • Fettje Osinga

    Fettje heeft, zoals het een echte Fries betaamd, een passie voor de zeilsport en alles wat daar bij hoort. Ze is specialist in de zeilsport en werkt voornamelijk als event professional en met online media. Op het water kun je haar voornamelijk vinden in de J/70 met haar team She Sails, hier op Clubracer zal ze haar enthousiasme voor onze sport met jullie delen.

Comments

Voor u geselecteerd: