Regenboog klasse voor het eerst in actie op buitenlands water

Regenboog klasse

Precies 100 jaar nadat dat de eerste Regenboog te water werd gelaten, beginnen halverwege augustus 42 eigenaren met hun 'Bogen' aan hun eerste buitenlandse avontuur. Van 19 t/m 25 augustus werd het jubileumjaar uitbundig gevierd tijdens de Como Century Challenge in Italië. De huidige Nederlands Kampioen in de Regenboog klasse, Peter Peet won met zijn bemanning het evenement. Een avontuur wat door het enorme succes om een vervolg roept. 

Peter Peet wint Como Century Challenge in Italië!

Na 10 wedstrijden in prachtige zeilomstandigheden winnen de huidige Nederlandse kampioenen Peter Peet, Ted Duyestijn en Matthieu Moerman deze unieke wedstrijdserie. Thomas Allart werd met zijn bemanning tweede en de derde plaats was voor Mark Drontmann met zijn bemanning.

Bij Peter Peet is de glimlach na het evenement niet van zijn gezicht te poetsen, en niet alleen omdat hij het evenement heeft gewonnen: "Ik heb al heel wat internationale wedstrijden gezeild in onder andere de Laser, Finn, Star en O-Jol. De wedstrijdserie op Como past zeker in de TOP 3 van mooiste ooit gezeild. Qua organisatie een dikke 10, het was in één woord GEWELDIG!"

Regenboog klasse

Organisatie wedstrijden in handen van Circolo Vela Nautico Bellano

Max Blom, CEO van Magic Marine, kreeg bij de organisatie van het evenement hulp van de Circolo Vela Bellano. De zeilclub aan wat wel het mooiste meer van Europa wordt genoemd was zeer vereerd met de komst van de 42 Regenbogen. Het wedstrijdcomité wist met prachtige zeilomstandigheden 10 prachtige wedstrijden neer te zetten. Elke dag werd afgesloten met een heerlijk diner in onder andere Italiaanse en Hollandse sferen.

Regenboog zeilen

Op de foto: Peter Peet, Ted Duyestijn en Matthieu Moerman.

Regenbogen in de toekomst wellicht wederom op buitenlands avontuur

Max Blom: "Het was zo'n groot succes dat ik stiekem al droom van een vervolg... Misschien moeten we wel elke vijf jaar een buitenlands avontuur voor de 'Bogen' organiseren. Het is in ieder geval iets om van te dromen." Voorzitter Frank Tol zult aan: "Dit was het mooiste zeilevenement ooit voor Regenbogen georganiseerd!"

100 jaar Regenboog in 2017

2017 is voor de Regenboogclub een uniek jaar waarin 100 jaar geschiedenis wordt gevierd! Met vier hoofdevenementen, een tentoonstelling 100 jaar Regenboog en het boek 100 jaar Regenboog, 'De Koningin van het Water' en een eigen kledinglijn zorgt de Regenboogclub dit jaar voor gespreksstof voor de komende 100 jaar. Van 14 t/m 17 september 2017 vind het NK Regenboog eeuw-evenement plaats op het Sneekermeer.

Tekst: Frank Tol
Foto's: Sailing Energy

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: