Pampus Regatta deelnemers genoten van super zeilweer

Pampus Regatta

De 73 boten die zich inschreven voor de Pampus Regatta kregen afgelopen weekend een prachtige regatta voorgeschoteld. De wind begon op zaterdag met 12 knopen en trok aan tot zo’n 17 knopen. Op zondag begon het al iets harder en lag de piek rond de 28 knopen in de middag. De voorspelde regen bleef uit en tijdens de barbecue scheen zelfs de zon.

De organisatie kijkt tevreden terug op het geslaagde evenement. De goede sfeer, leuke klassen en het oergezellige walfeestje zijn inmiddels de bekende ingrediënten voor de Pampus Regatta. “En die vallen in de smaak,” zegt medeorganisator Floris Cornelissen. Ook de combinatie van een laagdrempelige regatta onder professionele wedstrijdleiding spreekt aan. Dus schroomt wedstrijdleider Sjoerd Ooms niet om de derde race af te breken na een flinke windshift om vervolgens de baan te verleggen en opnieuw te starten. “En dat is best wel een klus met zeven klassen en één startschip”, vult Leo van Raam aan.

Pampus Regatta

De meest in het oog springende klasse dit jaar was toch wel de Kwarttonklasse met 15 boten aan de start. Zowel gemeten als ongemeten kwarttonners startten in één groep. En dat was spectaculair. De finish van de FF-65 klasse op zondag was ook spectaculair. De hoge golven en inmiddels harde wind zorgde nog voor een flinke broach bij één van de deelnemers.

Pampus Regatta

Naast prijzen per klasse was er weer de verenigingsprijs. Dit jaar werd deze voor het eerst opgedragen aan de onlangs overleden Jan Arts. WSV AVOH ging met de nieuwe Jan Arts Wisseltrofee naar huis. Verder won de Lyra in de SW 2, de Swordfish in de SW 1, Scheurijzer in de ORC 2 en Team Sailselect in de ORC 1. Bij de Kwarttonners was het de Larisa die won in de gemeten klasse en de Hebbus die won in de ongemeten klasse. Bij de J/80’s en FF-65’s gingen respectievelijk de Joyride en Fianchetto met de eerste prijs naar huis.

Pampus Regatta

De Pampus Regatta bestaat volgend jaar vijf jaar. En dat is reden voor de organisatie om extra uit te pakken. “Wat we precies gaan doen blijft nog even een verrassing, maar het wordt groter en gezelliger!” aldus de organisatie. Volgend jaar wordt de Pampus Regatta wederom het tweede volle weekend van september gehouden op 8 & 9 september 2018.

Tekst: Floris Cornelissen
Foto's: Hans Knapper

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: